Hypotheek met BKR

door | september 7, 2014

Wanneer je op een bepaald ogenblik over een specifieke schuld beschikt die je niet kan afbetalen zal er een dossier geopend worden bij het BKR. Dat dossier geeft aan dat er een schuld is en dat deze tot dusver nog niet werd afgelost. Dat is op zich geen probleem, alleen kan dat erg vervelend zijn voor mensen die geld willen lenen, zeker wanneer het gaat om een hypotheek. Een hypotheek met BKR afsluiten is bij een gewone Nederlandse bank namelijk nagenoeg onmogelijk. Heb je een dossier bij het Bureau Krediet Registratie en wil je toch graag geld lenen voor de aankoop van vastgoed? Lees dan snel verder, want wij vertellen je graag over welke mogelijkheden je dan nog allemaal beschikt.

Wat is een hypotheek met BKR?

Het is algemeen bekend dat Nederlandse banken er in het geheel niet om staan te springen om een hypotheek te verstrekken aan mensen met een BKR codering. Vooraleer een dergelijke lening wordt toegekend vindt er ook steeds een zogenaamde toetsing plaats waardoor de bank perfect op de hoogte is van eventuele aanslepende schulden. Een hypotheek met BKR is dan voor velen de perfecte oplossing. Dit type hypothecair krediet wordt verstrekt door alternatieve financiële instellingen die aldus geen toetsing uitvoeren vooraleer een lening toe te kennen. Wel zal er een standaard onderzoek gebeuren op basis van uw inkomen. Typerend voor dergelijke kredieten is dat ze over zeer strenge voorwaarden beschikken en dat de kostprijs doorgaans aanzienlijk hoger ligt in vergelijking met een hypotheek bij een gewone bank.

Hypotheek in het buitenland afsluiten

Het wordt aan mensen die over een BKR codering beschikken vaak aangeraden om een hypotheek in het buitenland af te sluiten. Dat is op zich perfect mogelijk, zeker wanneer je bijvoorbeeld interesse hebt in het afsluiten van een Duitse hypotheek. De reden voor dit advies is niet ver te zoeken. Wanneer je een BKR codering hebt is de kans immers bijzonder groot dat geen enkele bank je eigen land nog een dergelijke lening zal willen toekennen. Zijn ze daar wel toe bereid, dan zal je rekening moeten houden met een torenhoge kostprijs en daar zit uiteraard niemand op te wachten. Heb je met andere woorden een dossier lopen bij het BKR en wil je geen erg dure hypotheek afsluiten, dan kan een buitenlands hypothecair krediet voor jou de oplossing betekenen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *