BKR lenen

door | oktober 11, 2014

Het kan steeds voorkomen dat je op een zeker ogenblik een lening hebt afgesloten die je niet langer kan afbetalen. Dat is bijzonder vervelend, in eerste instantie omdat je dan met bepaalde schulden te maken krijgt, maar daarnaast ook omdat je in Nederland dan een BKR codering toegekend zal krijgen. Aan deze codering zijn verschillende vervelende nadelen verbonden. Mensen die bijvoorbeeld over een dossier bij het BKR beschikken en op een bepaald ogenblik geld willen lenen zullen de nodige moeilijkheden ondervinden. BKR lenen is bij een gewone bank immers vaak erg moeilijk, al wordt de moeilijkheidsgraad wel bepaald op basis van de codering waarover je precies beschikt. Hoe hoger de schuld en vooral hoe langer deze blijft aanhouden, des te sneller er een ernstige codering kan worden toegekend. Heb je een dossier bij het Bureau Krediet Registratie, maar heb je toch echt nood aan een lening? Dan bestaan er gelukkig wel nog verschillende interessante mogelijkheden die tegemoet kunnen komen aan je verwachtingen.

BKR lenen, het kan!

Hoe streng Nederlandse banken ook vaak mogen zijn voor mensen met een BKR codering, het zijn niet alleen deze banken die over de mogelijkheid beschikken om een lening toe te kennen. Naast banken kunnen ook alternatieve financiële instellingen bijvoorbeeld probleemloos een krediet verstrekken, al zijn er ook daar voorwaarden aan verbonden. Hoewel er geen BKR toetsing door deze partijen wordt uitgevoerd zijn ze zich er van bewust dat hun kredietnemers veelal te kampen hebben met bepaalde schulden. Er wordt bijgevolg dan ook wel steeds een onderzoek ingesteld naar de financiële mogelijkheden van de potentiële kredietnemer. Alleen wanneer dat onderzoek positief afloopt zal er een krediet worden toegekend. Denk dus zeker niet dat er aan BKR lenen geen voorwaarden verbonden zijn, want dat is beslist niet het geval.

Is BKR lenen verstandig?

We weten inmiddels dat het perfect mogelijk is om geld te lenen met BKR, maar is het ook echt interessant? De vraag of BKR lenen verstandig is of niet is er dan ook één die zeer terecht wordt gesteld. Op zich is geld lenen alleen interessant wanneer je er zeker van bent dat je over de nodige financiële mogelijkheden beschikt om de afgesloten lening af te betalen. Alleen dan kan je op beide oren slapen en zal het afbetalen van de lening in kwestie geen problemen met zich meebrengen. Omdat de kostprijs van BKR lenen doorgaans aanzienlijk hoger ligt dan gewoon geld lenen kan het wel interessanter zijn om eerst eventuele lopende schulden af te betalen vooraleer een nieuw krediet af te sluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *