Met deze 5 tips handel je succesvol in Bitcoin

door | april 14, 2020

Handelen in Bitcoin lijkt misschien makkelijk, maar niets is minder waar. Er zullen genoeg mensen zijn die er geld in stoppen en gewoon kijken wat de resultaten zijn, maar dan is het hopen op een succesje. Als je echt succesvol wil handelen in cryptocurrency vergt dat wel enige ervaring en kennis. Vandaag hebben wij 5 tips die jou gaan helpen.

1.Maak gebruik van een exchange

Een exchange is een online platform waar je Bitcoin kunt kopen, verkopen en opslaan. Veel mensen vinden dit erg prettig, want zo werk je in een veilige omgeving. Je betaalt een klein percentage over je gekochte Bitcoin. Op dit platform vind je ook de huidige koers.

2.Probeer de koers te begrijpen

De Bitcoin koers is een erg belangrijk onderdeel van het handelen in cryptocurrency. Hier kun je aflezen wat de waarde over een bepaalde periode heeft gedaan. De koers begrijpen kan aardig wat tijd kosten. Er zijn soms mensen die maanden de koers bestuderen om uiteindelijk succesvol te investeren.

3. Doe aan zelfstudie

Er zijn natuurlijk veel websites die tips geven over het handelen in Bitcoin. Het is alleen niet slim om zomaar iemands adviezen op te volgen. In plaats daarvan kun je beter zelf de markt bestuderen. Als je dit een beetje doorhebt, dan is het voor jou een fluitje van een cent. Natuurlijk heb je altijd een risico wanneer je gaat investeren, maar je beperkt dit risico wel door je goed in te lezen.

4. maak gebruik van een wallet

In een wallet bewaar je jouw Bitcoins. Vaak kun bij de exchange waar je ook de Bitcoin koopt gebruik maken van een wallet. Bij een wallet betaal je wel vaak extra per transactie die je maakt. Dit gaat vaak om een paar cent, maar Het verschilt per wallet. Je kunt er ook voor kiezen om een offline wallet te gebruiken. Dit wordt ook wel een paperwallet genoemd. Zorg ervoor dat je deze goed opbergt, want als je deze kwijtraak ben je ook de gehele inhoud van de wallet kwijt.

5. Gebruik niet je laatste euro’s

Dit geld voor heel veel dingen en dus ook voor het handelen in Bitcoins. Gebruik alleen geld wat je ook echt kan missen. Als je bijvoorbeeld in het ergste scenario alles verliest moet je hier geen problemen door krijgen. Bitcoin kopen is niet zo moeilijk, maar succesvol handelen begint bij het leren begrijpen van de Bitcoin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *