Geldlening

door | oktober 11, 2014

We krijgen gedurende ons leven op regelmatige basis te maken met situaties waarin we tegen de limieten van onze financiële mogelijkheden aanlopen. Dat is jammer, want op die manier loop je misschien wel een aantal interessante kansen mis. Gelukkig beschik je in een dergelijk geval nog over de mogelijkheid om een geldlening aan te vragen. Een geldlening biedt je de mogelijkheid om een bepaald bedrag te lenen tegen specifieke voorwaarden. Ben je op zoek naar een mogelijkheid om wat extra geld te ontvangen, dan kan dat met andere woorden perfect door gebruik te maken van dit financieel product.

Wat is een geldlening precies?

Een geldlening kan je tegenwoordig op tal van verschillende manieren aanvragen. Je kan er als kredietnemer voor kiezen om gebruik te maken van één van de klassieke geldleningen zoals de persoonlijke lening of het doorlopend krediet, maar je kan ook een klein bedragje lenen met een mini lening of wat dacht je van een onderhandse lening bij vrienden of familie? Hoe dan ook, een geldlening kan je dus op verschillende mogelijke manieren van extra financiële mogelijkheden voorzien. Het bedrag dat wordt geleend verschijnt doorgaans meteen op je bankrekening waarna er vanaf de volgende maand wordt begonnen met terugbetalen. In bepaalde gevallen biedt de geldlening je de mogelijkheid om eerder afbetaalde bedragen terug op te nemen, maar dat is jammer genoeg lang niet altijd mogelijk.

Rente op een geldlening

Het spreekt voor zich dat een geldlening niet zomaar verstrekt zal worden zonder dat de kredietverstrekker daar iets voor in ruil krijgt. Het spreekt bijgevolg voor zich dat er steeds een bepaalde rente op de lening van je keuze in rekening zal worden gebracht. Deze rente is echter aan strenge voorwaarden onderworpen. Globaal gezien staat het een financiële instelling binnen bepaalde grenzen vrij om zelf een rente te kiezen voor hun financiële producten, maar ze mogen de financiële stabiliteit van de kredietnemer nooit in het gedrang brengen. Vroeger was het bijvoorbeeld mogelijk om nagenoeg meteen een groot geldbedrag te lenen. Het geld werd vaak dezelfde dag nog op je rekening gestort zonder dat er ook maar enige degelijke controle aan vooraf ging. Om het risico van de kredietverstrekker in te dekken werd er dan maar een woekerrente aangerekend die veelal tot ver in de tien procent liep. Dat is tegenwoordig niet langer toegestaan. Vooraleer een lening af te sluiten doe je er wel nog steeds goed aan om de rente op kredieten te vergelijken. Op deze manier kan je namelijk behoorlijk wat geld besparen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *