Creditcard 

Een creditcard is een bijzonder handige betaalkaart. Met deze kaart kan je waar dan ook ter wereld immers een betaling uitvoeren. Ook de veiligheid van creditcards is door de jaren heen aanzienlijk verbeterd. Wat veel mensen echter niet weten is dat er aan het afsluiten van een creditcard zeer strenge voorwaarden verbonden zijn. Om te beginnen is het namelijk zo dat je een dergelijke kaart uitsluitend kan verbinden aan een rekening waar je inkomen op wordt gestort. Wanneer je over verschillende rekeningen bij diverse banken beschikt waar geen inkomen op wordt gestort kan je daar dus per definitie nooit een Visa of MasterCard aan koppelen. Wil je dat wel, dan zal je verplicht zijn om het inkomen op die rekening te laten storten.

Is een creditcard gebruiken interessant?

Wanneer je gebruik wil gaan maken van een creditcard is het bijzonder belangrijk om te weten dat je deze op twee verschillende manieren kan gebruiken. Je kan met een creditcard namelijk een betaling uitvoeren, maar je kan er daarnaast ook geld mee afhalen. Mensen die op het einde van de maand merken dat ze over onvoldoende financiële middelen beschikken om de laatste kosten te betalen kunnen op deze manier meteen geld “lenen” tegen een interessante kostprijs… Hoewel. De kosten voor het afhalen van geld met een creditcard liggen erg hoog. Probeer dit dan ook koste wat het kost te vermijden. Een mogelijke oplossing is dan bijvoorbeeld om je boodschappen in de winkel te betalen met je creditcard. Zo hou je het geld op je rekening over om facturen te betalen en ontloop je de hoge kosten die verbonden zijn aan een geld afhaling met bijvoorbeeld Visa of MasterCard.

Kosten van creditcards vergelijken

Net zoals bij een lening het geval is kan ook de kostprijs van een creditcard sterk afhankelijk zijn van niet alleen het type kaart, maar ook de bank die deze verstrekt. Verschillende banken kiezen er voor om hun creditcard onderdeel uit te laten maken van een groter pakket waar bijvoorbeeld ook een gewone bankkaart onderdeel van uitmaakt. Op deze manier kan de kostprijs worden beperkt. Andere banken kennen hun creditcard dan weer gratis toe terwijl nog andere banken een stevige jaarlijkse kostprijs zullen aanrekenen. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, vooraleer een creditcard aan te vragen is het absoluut de moeite waard om even een kleine vergelijking uit te voeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *