Kosten hypotheekadvies

door | september 7, 2014

Wanneer je naar een kredietverstrekker stapt om hypotheekadvies te krijgen is het enorm belangrijk om er rekening mee te houden dat er mogelijks kosten voor dat advies in rekening worden gebracht. Deze kosten kunnen sterk afhankelijk zijn van de kredietverstrekker van je keuze en hoeven niet altijd aangerekend te worden. De kosten voor hypotheekadvies zijn vooral bedoeld om mensen te weren die helemaal niet van plan zijn om vastgoed aan te kopen, maar die gewoon uit interesse eens een offerte voor een hypotheek willen aanvragen. Het samenstellen van zo’n dossier kost de kredietverstrekker vaak erg veel tijd waar hij anders niet aan zou verdienen. Om die tijd toch te laten opbrengen worden er steeds vaker kosten voor hypotheekadvies in rekening gebracht.

Kosten hypotheekadvies bij afsluiten van nieuwe hypotheek

Wanneer je een nieuwe hypotheek wenst af te sluiten is de kans groot dat de kredietverstrekker zogenaamde advieskosten in rekening zal brengen. Dat is minder vaak het geval bij kleine, private banken. Vooral bij grootbanken dien je dan ook rekening te houden met een vaak aanzienlijk prijskaartje. Je kan deze kosten voor hypotheekadvies op verschillende manieren betalen. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om deze gewoon uit de hand te betalen, maar daarnaast is het ook mogelijk om deze mee te financieren. De kosten zijn over het algemeen echter niet van die mate dat ze niet gewoon betaald kunnen worden. Hoe dan ook, wil je de kosten van het hypotheekadvies zoveel mogelijk beperken, dan kunnen we alleen maar aanraden om een degelijke vergelijking uit te voeren. Alleen aan de hand van de resultaten van zo’n vergelijking kan je namelijk bepalen of de kosten voor hypotheekadvies die worden aangerekend binnen de perken blijven of niet.

Advies over wijzigen van mijn huidige hypotheek

Wanneer je in het verleden reeds een hypotheek hebt afgesloten en je er aan denkt om deze te laten herbekijken moet je er rekening mee houden dat hier kosten aan verbonden kunnen zijn. Dat is echter niet altijd het geval. Bepaalde banken brengen geen kosten in rekening wanneer de huidige hypotheek reeds bij hun is ondergebracht. Of er eventuele kosten worden aangerekend is bovendien ook sterk afhankelijk van het exacte advies dat je verwacht. Wil je gewoon weten welke mogelijkheden je hebt om eventueel een lagere rente te betalen, dan kan dat advies mogelijks gratis verstrekt worden. Wil je complete simulaties laten uitvoeren of wil je een voorstel ontvangen om je hypotheek te oversluiten, dan kunnen daar eventueel wel advieskosten voor aangerekend worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *