Minilening

Een minilening is een bijzonder populaire kredietvorm die steeds vaker wordt afgesloten door mensen die op het einde van de maand over geen geld meer beschikken om bijvoorbeeld boodschappen te doen. Door deze manier van geld lenen beschik je doorgaans reeds binnen de 24 uur over extra geld waardoor je meteen terug de vaste kosten kunt betalen. Op zich is dat dus zeer interessant, ware het niet dat een minilening slechts een zeer beperkte looptijd kent en er veelal ook nog eens extreem hoge kosten aan verbonden zijn. Dit alles neemt niet weg dat het een ideale oplossing biedt voor mensen die snel nood hebben aan een beperkt extra bedrag op hun bankrekening.

Voorwaarden van de minilening

De minilening is een financieel product en dus zijn er uiteraard diverse voorwaarden aan verbonden. Ook al wordt dit krediet niet verstrekt door een bank, toch is het zeer belangrijk om te voldoen aan de in de kredietovereenkomst vastgestelde voorwaarden. Specifiek voor deze vorm van geld lenen geldt namelijk dat iedere overtreding op de overeenkomst wordt bestraft met een stevige financiële boete. Hierdoor kan de zo reeds niet onaanzienlijke kostprijs nog een stuk hoger komen te liggen en daar zit uiteraard niemand op te wachten. Verder is het ook zo dat een minilening een kortlopend krediet is. Met andere woorden, het bedrag dat je hebt geleend moet binnen de periode van zomaar even dertig dagen worden terugbetaald. Dat geldt overigens eveneens voor de kosten die op de lening in rekening zullen worden gebracht.

Hoeveel kost een minilening?

Wanneer we de kosten van een minilening met de andere kredietvormen op de markt gaan vergelijken kunnen we jammer genoeg niet anders dan vaststellen dat de kosten bijzonder hoog kunnen oplopen. Gezien de erg korte looptijd van een mini krediet is het onmogelijk om een gewone rente in rekening te brengen. Omdat een woekerrente wettelijk gezien niet mag worden aangerekend wordt er bij een dergelijke lening dan ook voor gekozen om gebruik te maken van éénmalige opstartkost. Het probleem zit hem echter in de hoogte van deze kost. Bijzonder vaak wordt deze namelijk vastgesteld op maar liefst één vijfde van het bedrag dat je wenst te lenen. Met andere woorden, leen je een bedrag van honderd euro, dan zal je over dat bedrag zomaar even twintig euro kosten moeten betalen. Om de kostprijs van je krediet toch zoveel mogelijk binnen de perken te houden wordt het aangeraden om eerst even grondig te vergelijken vooraleer ze daadwerkelijk aan te vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *