Goedkoopste hypotheek

door | september 7, 2014

Mensen die willen overgaan tot de aankoop van vastgoed zullen graag geld willen lenen. Nagenoeg niemand is immers in staat om bijvoorbeeld een huis of ander vastgoed zomaar uitsluitend met eigen middelen te financieren. Op zich is dat geen probleem, want de hypothecaire lening biedt mensen inderdaad de mogelijkheid om dergelijke bedragen te lenen, alleen is daar een bepaalde kostprijs aan verbonden. Het vinden van de goedkoopste hypotheek zal wat dat betreft je eerste opdracht zijn en dan kan het geen kwaad om even met de onderstaande tips rekening te houden.

Hypotheken vergelijken

Tijdens je zoektocht naar de goedkoopste hypotheek is het zeer belangrijk om er rekening mee te houden dat er erg veel verschillende banken en financiële instellingen hun klanten deze mogelijkheid aanbieden. Daarnaast is het ook zo dat de kostprijs van een dergelijke financiering sterk afhankelijk is van de partij die ze verstrekt. Om te achterhalen welke hypotheek voor jou het goedkoopst is kan het daarom absoluut geen kwaad om de verschillende bestaande hypotheken met elkaar te vergelijken. Hypotheken vergelijken kan je zelf doen door offertes aan te vragen, maar je kan er ook voor kiezen om gebruik te maken van een eenvoudige, objectieve vergelijking op het internet. Op die manier krijg je binnen slechts enkele minuten tijd een duidelijke lijst met daarop de interessantst geprijsde hypothecaire kredieten aangegeven.

Welk type hypothecaire lening afsluiten?

Wil je de goedkoopste hypotheek afsluiten? In dat geval is het zeker en vast ook erg belangrijk om rekening te houden met de verschillende hypotheekvormen die op de markt terug te vinden zijn. De klassieke hypothecaire lening op afbetaling is wat dat betreft nog steeds het interessantst. Dit type lening maakt het mogelijk om in één keer het volledige bedrag voor de aankoop van vastgoed op je rekening te ontvangen terwijl er daarna maandelijks van dat saldo wordt afbetaald. Het openstaande saldo neemt bijgevolg af waardoor ook de maandelijkse kosten lager komen te liggen. Bij een aflossingsvrije hypotheek blijft het openstaande saldo onaangeroerd waardoor ook de kostprijs gedurende de volledige looptijd constant even hoog blijft. Het spreekt voor zich dat in het laatste geval de totale kostprijs veel hoger zal liggen dan in het geval van een lineaire hypotheek. Hou dus ook hier zeker en vast rekening mee wanneer je echt de goedkoopste hypotheek wenst af te sluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *