Hypotheek Duitsland

door | september 7, 2014

Steeds meer potentiële kredietnemers die een lening willen afsluiten met als doel om de aankoop van vastgoed te financieren kiezen er voor om gebruik te maken van een Duitse hypotheek. Men trekt naar de grensstreek met Duitsland waar verschillende banken hun klanten de mogelijkheden bieden om een hypotheek over de grens af te sluiten. Ook mensen die bijvoorbeeld over een BKR codering in eigen land beschikken kunnen op deze manier toch nog gebruikmaken van een voordelig hypothecair krediet en dat zonder dat ze een abnormaal hoge rente dienen te betalen.

Voorwaarden hypotheek Duitsland

Steeds meer Nederlanders kiezen er voor om hun hypotheek niet in eigen land, maar wel over de grens met Duitsland af te sluiten. De reden hiervoor hoeven we eigenlijk niet ver te zoeken. Het klopt immers dat in Duitsland de hypothecaire leningen doorgaans een stukje lager liggen dan in Nederland zelf. Daar staat echter tegenover dat de mogelijkheden voor buitenlanders iets beperkter zijn en dat je niet zult kunnen genieten van de voordelen van de nationale hypotheek garantie. Daarnaast zijn de voorwaarden van een Duitse hypotheek eigenlijk nagenoeg gelijk aan die van de Nederlandse. Met andere woorden, je inkomen dient ruim voldoende te zijn en je moet er geen probleem mee hebben om een pandrecht te plaatsen op het vastgoed dat je aankoopt. Dat pandrecht wordt aan de bank verstrekt en geldt tot op het ogenblik dat de volledige lening is afbetaald.

Waarom kiezen voor een hypotheek in Duitsland?

Eerder in dit artikel hebben we eigenlijk reeds een aantal interessante redenen aangehaald waarom het goed kan zijn om te kiezen voor een hypotheek in Duitsland. De kostprijs is daar uiteraard één van, maar wat veel mensen niet weten is dat ze ook kunnen genieten van het fiscale voordeel op hun Duitse hypotheek in Nederland. Je moet er wat dat betreft wel rekening mee houden dat, dat uitsluitend geldt voor de zogenaamde annuïteitenhypotheek. Wie van plan is om een aflossingsvrije hypotheek af te sluiten doet er beter aan om deze niet in Duitsland aan te vragen. De mogelijkheden op dat vlak zijn er namelijk bijzonder beperkt en de voorwaarden zijn vaak nog strenger dan bij een gewone hypothecaire lening op afbetaling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *