Goedkoopste hypotheekrente

door | september 7, 2014

De goedkoopste hypotheekrente vinden is niet zo eenvoudig, maar voor veel mensen wel erg belangrijk. De hoge kostprijs van een hypothecair krediet kan namelijk behoorlijk doorwegen op je financiële situatie. Om de goedkoopste hypotheekrente te verkrijgen zal je verplicht zijn om een vergelijking uit te voeren, maar dat is niet alles. Naast het uitvoeren van een vergelijking zal je namelijk moeten proberen om de bank zoveel mogelijk zekerheid te bieden. Alleen op deze manier kan je de kosten immers nog verder beperken en zorg je er voor dat je zonder problemen geld kunt lenen voor de aankoop van vastgoed tegen een zo laag mogelijke intrest.

Op wat wordt de hypotheekrente gebaseerd?

De meeste kredietnemers gaan er van uit dat de hypotheekrente uitsluitend afhankelijk is van de kredietverstrekker en van het type hypothecaire lening dat wordt afgesloten. Dat is echter niet zo, in tegendeel. Waar veel mensen geen rekening mee houden is dat ook hun persoonlijke financiële situatie een impact kan hebben op de kostprijs die ze over hun hypotheek zullen moeten betalen. Wanneer je bijvoorbeeld ander vastgoed in pand kan geven zal dat de zekerheid van je hypotheek verhogen waardoor je een lagere rente moet betalen. Hetzelfde geldt ook voor het inkomen waar je over beschikt. Hoe hoger je inkomen, des te meer zekerheid de bank heeft en des te minder kosten er voor de hypotheek in rekening worden gebracht.

Hypotheekrente vergelijken

Kredietnemers hebben altijd gedacht dat de hypotheekrente, met andere woorden de kostprijs van een hypothecaire lening wettelijk was vastgesteld. Dat is niet het geval. Er bestaan uiteraard wel verschillende richtlijnen voor, maar het staat de bank of financiële instelling die de hypotheek wenst te verstrekken toe om deze naar eigen inzicht te verhogen of natuurlijk te verlagen. De hypotheekrente vergelijken is dan ook altijd zeer interessant. Hoewel op het eerste zicht de intrest op een dergelijk krediet niet echt hoog ligt (de rente van een hypotheek ligt steeds lager dan op een gewone persoonlijke lening) is het vooral het bedrag dat wordt geleend dat er voor zorgt dat je toch maandelijks geconfronteerd zult worden met hoge kosten. De hypotheekrente vergelijken wordt dan ook absoluut aangeraden aan iedereen die zo goedkoop mogelijk geld wil lenen voor de aankoop van vastgoed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *