Euribor hypotheek

door | september 7, 2014

Steeds meer kredietnemers die een hypotheek wensen af te sluiten tonen een aanzienlijke interesse in de zogenaamde Euribor hypotheek. Dit type hypothecair krediet is interessant omdat het over een variabele rente beschikt die wordt gebaseerd op de index van de rente die financiële instellingen elkaar in rekening brengen. Op deze manier ontstaat een kostprijs die veel lager ligt dan wanneer je zou kiezen voor een gewone hypothecaire lening. Daarnaast beweegt de rente bij deze hypotheekvorm rechtstreeks mee met de markt waardoor je niet alleen vanaf het begin reeds kunt genieten van een lage kostprijs, maar je ook op het einde van de rit nog extra kunt besparen. Mensen die het belangrijk vinden om zo weinig mogelijk kosten voor hun hypotheek te betalen zullen absoluut bijzonder tevreden zijn van de Euribor hypotheek.

Laagste rente met een Euribor hypotheek

Wanneer je kiest voor de Euribor hypotheek kan je als kredietnemer ten allen tijde genieten van de laagst mogelijke rente. Je dient er wel rekening mee te houden dat er bij deze hypotheekvorm steeds gebruik wordt gemaakt van een variabele rente. De kostprijs op je lening is met andere woorden afhankelijk van de actuele rentevoet. Veel mensen staan hier weigerachtig tegenover, maar over het algemeen zijn kredietnemers die kiezen voor een variabele rente steeds aanzienlijk voordeliger uit dan wanneer er gebruik wordt gemaakt van een vaste rente. Het risico van de bank wordt dan immers door de kredietnemer automatisch betaald en dat heeft zo zijn invloed op de maandelijkse kostprijs van je hypotheek.

Laag fiscaal voordeel

Wanneer je er voor kiest om een Euribor hypotheek aan te vragen dien je er rekening mee te houden dat je slechts een zeer beperkt fiscaal voordeel kan genieten. Mensen die het belangrijk vinden om hun belastingen op deze manier te verlagen zullen dus genoodzaakt zijn om te kiezen voor een andere hypotheekvorm. Kan het fiscaal voordeel je echter gestolen worden en betaal je veel liever lagere maandlasten, dan is het wel interessant om voor dit type hypothecair krediet te kiezen. Let wel, omdat er gebruik wordt gemaakt van een variabele rente is het mogelijk dat je fiscaal voordeel jaar na jaar kleine verschillen vertoont. Het fiscaal voordeel op een hypotheek wordt immers steeds gebaseerd op het volledig aan rente betaalde bedrag over het vorige jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *