Hypotheek verhogen

door | september 7, 2014

In bepaalde omstandigheden is het interessant om geen nieuwe lening af te sluiten, maar er voor te kiezen om je bestaande hypotheek te verhogen. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat dat niet altijd door de bank of andere kredietverstrekker wordt toegestaan. Een hypotheek verhogen is bijvoorbeeld wel perfect mogelijk voor mensen die herstellingswerken aan hun huis willen laten uitvoeren. Het kan daarbij gaan om renovatiewerken, maar ook om het uitbouwen van het bestaande pand. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het bouwen van een veranda, het plaatsen van een garage en ga zo maar door. In ieder geval, denk je er aan om je bestaande hypotheek te verhogen, dan zijn er wel een aantal factoren waar je rekening mee zult willen houden.

Extra kosten bij een verhoging van de hypotheek

Wanneer je, je hypotheek wenst te verhogen is het belangrijk om er rekening mee te houden dat de kredietvoorwaarden moeten worden open getrokken. Dat wil zeggen dat er sowieso opnieuw kosten voor het aanpassen van de hypotheek in rekening gebracht zullen worden. Een hypotheek verhogen moet je dan ook enkel en alleen doen wanneer je echt niet over een andere mogelijkheid beschikt en wanneer het bedrag bijvoorbeeld te hoog is om door middel van een andere financiering te lenen. Uiteraard is het wel interessant om je bestaande hypotheek te verhogen omdat je op die manier kan genieten van een bepaald extra fiscaal voordeel. Hou er rekening mee dat er naast de kosten die verbonden zijn aan de verhoging op zich ook extra intrest zal worden aangerekend waardoor de maandlasten mogelijks hoger kunnen komen te liggen.

Voorwaarden hypotheek verhogen

Het spreekt tot slot voor zich dat er aan het verhogen van je hypotheek diverse voorwaarden verbonden zijn. Deze voorwaarden hebben vooral betrekking tot de hogere maandlasten. Hogere maandlasten wil namelijk ook zeggen dat je inkomen voldoende moet zijn en blijven. Het is voor de bank dan ook enorm belangrijk dat je hier voldoende waarborgen voor kan verstrekken. Om de kans op het verhogen van je hypotheek zo optimaal mogelijk te houden is het erg belangrijk om een goed dossier samen te stellen waaruit blijkt dat de verhoging van je hypotheek geen financiële risico’s met zich mee zal brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *