Wat doet een kredietverstrekker?

door | augustus 7, 2014

Iedere dag opnieuw sluiten een groot aantal mensen ter wereld een nieuwe lening af. Voor het afsluiten van deze lening doen ze uiteraard een beroep op een zogenaamde kredietverstrekker. Een kredietverstrekker kan tegenwoordig meer dan alleen maar een bank zijn. Er bestaan bijvoorbeeld verschillende bedrijven die eveneens over de mogelijkheid beschikken om een krediet toe te kennen zonder dat ze het statuut van bank hebben. Daarnaast hoeft een lening ook niet altijd te worden afgesloten bij een bedrijf dat winst in het vooruitzicht stelt. De onderhandse lening maakt het bijvoorbeeld mogelijk voor een gewone particulier om op te treden als kredietverstrekker waardoor een lening perfect tussen bijvoorbeeld twee vrienden of familieleden kan worden afgesloten. Meer weten? We vertellen je graag alles over de mogelijkheden die een kredietverstrekker je te bieden heeft!

Hulp bij het kiezen van de juiste lening

Wanneer je er wel gewoon voor wenst te kiezen om gebruik te maken van de mogelijkheden van een bank of andere financiële instelling, dan speelt het adviserende aspect uiteraard een uitermate belangrijke rol. Een groot deel van de dienstverlening van dergelijke instanties richt zich namelijk op het verstrekken van advies. Wanneer je als kredietnemer twijfelt over welke lening je nu het best zou afsluiten is de bank of financiële instelling daar om je te adviseren. Let wel, in bepaalde gevallen is het bekend dat deze vooral kredieten voorstellen die hun het meeste geld opbrengen. Het kan dan ook met andere woorden nooit kwaad om even een kleine vergelijking uit te voeren. Een dergelijke vergelijking kan helpen bij het vinden van de juiste lening, eventueel zelfs bij een kredietverstrekker waar je het eerst eigenlijk niet van had verwacht.

Verstrekken van kredieten

De belangrijkste rol van een kredietverstrekker is uiteraard het daadwerkelijk verstrekken van een krediet. Zoals eerder reeds aangehaald moet je als kredietnemer eerst zelf bepalen welk krediet het best voldoet aan je verwachtingen. Heb je die lening gevonden, dan kan je naar de kredietverstrekker stappen met de vraag om deze te verstrekken. Vooraleer je over het geld zal kunnen beschikken zullen er echter nog verschillende controles worden uitgevoerd. Tijdens een dergelijke controle wordt er uiteraard gekeken naar je huidige financiële situatie. Wat heb je bijvoorbeeld maandelijks van inkomen, zijn er reeds schulden en ga zo maar door. Pas wanneer de uitkomst van de controle gunstig is zal de kredietverstrekker de lening in kwestie aan jou willen toekennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *