Waar leen je geld?

door | augustus 7, 2014

Vroeger was het voor kredietnemers uitsluitend mogelijk om een lening af te sluiten bij een echte bank. Alternatieve financiële instellingen waren er maar nauwelijks, maar daar is al snel verandering in gekomen. Veel mensen beschikken tegenwoordig ook om verschillende redenen niet meer over de mogelijkheid om een lening bij een bank aan te vragen. Men heeft bijvoorbeeld reeds een bepaalde schuld of misschien beschikken ze wel over een BKR codering waardoor de bank geen vertrouwen meer heeft in de kredietnemer in kwestie. Hoe dan ook, al deze verschillende zaken zorgen er voor dat erg veel mensen er steevast voor kiezen om voor het afsluiten van een nieuwe lening een beroep te doen op een alternatieve financiële instelling. Zij verstrekken je eveneens verschillende leningen, al kan de kostprijs van die kredieten wel eens een stukje hoger liggen dan je zou verwachten.

Geld lenen bij een bank of andere financiële instelling?

Waar leen je geld is een vraag die veel mensen zich terecht stellen. Welk antwoord er op deze vraag wordt gegeven is afhankelijk van de financiële middelen die je voor handen hebt. Mensen met een beperkt inkomen en schulden zullen bijvoorbeeld veel sneller een krediet toegekend krijgen bij een alternatieve financiële instelling dan bij een gewone bank. Daar wordt namelijk niet alleen een solvabiliteitscontrole uitgevoerd, maar wordt er eveneens gekeken naar bijvoorbeeld een mogelijke BKR codering. Geld lenen bij een alternatieve financiële instelling is voor veel mensen dan ook een zeer geschikte oplossing, al zullen ze er wel een bepaalde extra intrest voor over moeten hebben.

Geld lenen bij vrienden of familie

Wat veel mensen tot slot niet weten is dat het eveneens perfect mogelijk is om geld te lenen bij vrienden of familie. De zogenaamde onderhandse lening is een kredietvorm die namelijk niet wordt verstrekt door een bank of andere financiële instelling. Deze lening wordt steeds afgesloten tussen twee particuliere personen waarbij de één optreedt als kredietverstrekker en de ander als kredietnemer. Een onderhandse lening wordt bijzonder vaak mondeling afgesproken, maar dat is niet zo verstandig. Beter is het om de voorwaarden van de lening en dan vooral met name de kostprijs en de looptijd er van vast te leggen in een schriftelijke overeenkomst. Op deze manier beschikken beide partijen over de nodige zekerheid en komt de goede band met uw vriend of familielid niet in het gedrang. Hoe dan ook kan de onderhandse lening voor bepaalde kredietnemers zeker en vast een interessante oplossing betekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *