Geen kosten voor advies en bemiddeling

door | augustus 17, 2014

Een lening afsluiten is altijd een beetje spannend. Uiteindelijk kies je er dan immers voor om voor een langere periode een maandelijkse afbetaling aan te gaan. Niemand weet echter wat de toekomst zal brengen waardoor een eventuele grote afbetaling altijd in het gedrang kan komen. Om de risico’s zoveel mogelijk te beperken is het daarom belangrijk om de kostprijs van je lening zo laag mogelijk te houden en dat kan alleen door extra kosten uit te sluiten. Neem nu bijvoorbeeld de kosten voor advies en bemiddeling die in bepaalde gevallen worden aangerekend. Of deze al dan niet in rekening worden gebracht is sterk afhankelijk van de kredietverstrekker van je keuze waardoor een vergelijking doorlopen bijvoorbeeld aangeraden wordt. Meer weten? We vertellen je in dit artikel graag meer over het afsluiten van een lening zonder kosten voor advies en bemiddeling!

Geen kosten voor advies en bemiddeling, kan dat?

Het is algemeen bekend dat kredietverstrekkers het merendeel van hun inkomen moeten halen uit niet alleen de intrest die wordt verworven, maar wel uit de extra kosten die in rekening worden gebracht, bijvoorbeeld voor advies en bemiddeling. Wanneer je voor het eerst naar de bank stapt is de kans klein dat deze dergelijke kosten in rekening zal brengen, toch niet wanneer je er uiteindelijk voor kiest om de lening niet af te sluiten. Wanneer je wel een bepaald krediet gaat afsluiten is het zeer belangrijk om goed de kleine lettertjes te lezen. Vaak wordt er dan namelijk wel een bepaalde kostprijs aangerekend voor het verstrekte advies en de bemiddeling van uw financieel adviseur met de kredietverstrekker. Alleen door gebruik te maken van een lopende promotie kan je er zeker van zijn dat deze extra kosten niet in rekening worden gebracht.

Kosten vergelijken

Het vinden van een kredietverstrekker die geen kosten in rekening brengt voor advies en bemiddeling is niet altijd even eenvoudig. Het spreekt dan ook voor zich dat het zeker en vast de moeite waard kan zijn om de tarieven van de verschillende kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken. Tijdens het uitvoeren van zo’n vergelijking is het zeer interessant om rekening te houden met eventuele lopende aanbiedingen. Dergelijke aanbiedingen willen er namelijk wel eens voor zorgen dat de kostprijs van een lening aanzienlijk kan worden beperkt. Vaak geldt dit echter slechts voor een zeer beperkte periode waardoor het noodzakelijk is om zo snel mogelijk in te tekenen. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, wil je geen kosten voor advies en bemiddeling betalen, dan kan het absoluut geen kwaad om even de nodige vergelijkingen uit te voeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *