Verbouwing financieren

door | september 26, 2014

Een verbouwing financieren kan je vandaag de dag op verschillende mogelijke manieren doen. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om er een apart krediet voor af te sluiten, maar je hebt ook de mogelijkheid om het bedrag dat je daar voor nodig hebt mee te lenen in bijvoorbeeld een bestaande hypothecaire lening. Een verbouwing financieren op deze laatste manier kan extra interessant zijn omdat je daardoor de mogelijkheid hebt om de intrest welke je moet betalen (deels) terug te vorderen via je belastingaangifte. Wil je graag meer weten over het financieren van je verbouwingen? Aarzel dan niet langer en ontdek er snel alles over in dit artikel.

Verbouwing mee financieren in mijn hypotheek

Heb je reeds een hypothecaire lening lopen en heb je een extra bedrag nodig om bijvoorbeeld je bestaande woning verder uit te bouwen of te verbeteren? In beide gevallen kan je er dan voor kiezen om het extra bedrag mee te financieren in je hypotheek. Je moet er wel rekening mee houden dat, dat uitsluitend mogelijk is wanneer je reeds een bepaald bedrag hebt afbetaald en wanneer je inkomen voldoende hoog is om aan de extra aflossing te kunnen voldoen. Hou er daarnaast ook rekening mee dat het lenen van een extra bedrag in je hypotheek er voor kan zorgen dat deze opengebroken moet worden met alle eventuele kosten van dien. Hoe dan ook, het mee laten financieren van een verbouwing in je hypotheek is in het bijzonder interessant omdat je op die manier ook de extra intrest van je belastingaangifte kan aftrekken.

Nieuwe lening voor verbouwingen afsluiten

Wil je de kredietvoorwaarden van je lopende hypotheek niet open breken of is je hypothecair krediet inmiddels afbetaald? In dat geval kan je er nog steeds voor kiezen om een gewone persoonlijke lening af te sluiten. Het is bij verbouwingswerken eveneens interessant om er rekening mee te houden dat bepaalde verbouwingen ook gefinancierd kunnen worden door middel van een zogenaamde groene lening. Deze kredietvorm is specifiek bestemd om geld te lenen voor groene toepassingen die je huis met andere woorden milieuvriendelijker maken. Denk daarbij niet alleen aan het plaatsen van zonnepanelen, maar bijvoorbeeld ook aan verbeterde isolatie of speciaal glas dat de warmte beter vast kan houden. Hoe dan ook, vooraleer een nieuwe lening voor verbouwingen af te sluiten kan het dus absoluut geen kwaad om hier even professioneel advies voor in te winnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *