Overzicht kredietverstrekkers

door | september 26, 2014

Potentiële kredietnemers die binnenkort een lening wensen af te sluiten zullen daarvoor graag een overzicht willen hebben van de verschillende kredietverstrekkers op de Nederlandse markt. Dat overzicht van kredietverstrekkers is interessant omdat men op die manier zeer eenvoudig kan achterhalen welke over een interessant aanbod aan kredieten beschikt en welke niet. Denk je er met andere woorden aan om een lening af te sluiten, zorg er dan op z’n minst voor dat je een duidelijk beeld hebt van de verschillende kredietverstrekkers die op de Nederlandse markt zijn terug te vinden.

Kredietverstrekkers vergelijken

Indien je van plan bent om een bepaald krediet af te sluiten kan het beslist geen kwaad om even de verschillende kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken. Een dergelijke vergelijking dien je vanuit twee verschillende perspectieven te bekijken. Allereerst zal je natuurlijk vooral willen kijken naar de kostprijs van je lening. Door te vergelijken wordt vaak in een handomdraai duidelijk welke kredietverstrekker je kan voorzien van een goedkope lening en welke niet. Het draait echter niet uitsluitend om geld, want wat ben je met een goedkope lening als de kredietvoorwaarden niet voldoen aan je verwachtingen? Naast een vergelijking van de kostprijs is het dan ook beslist interessant om ook de kredietvoorwaarden even grondig met elkaar te vergelijken!

Lenen bij een grote of kleine kredietverstrekker?

Zoals eerder reeds aangegeven zijn er op de Nederlandse financiële markt heel wat kredietverstrekkers terug te vinden. Dat is op zich niet zo vreemd en eigenlijk voor de consument zelfs zeer positief, maar daardoor wordt het wel bijzonder moeilijk om door de bomen het bos te blijven zien. We kunnen al deze verschillende kredietverstrekkers eigenlijk opdelen in twee categorieën, namelijk de grote en de kleine kredietverstrekkers. Beiden hebben zo hun voor- en nadelen. Globaal gezien is het aanbod van grote kredietverstrekkers bijvoorbeeld een stuk uitgebreider, maar opvallend genoeg liggen de prijzen er vaak erg hoog. Daar staat ook nog eens tegenover dat je als kredietnemer bij deze partijen vaak als een nummer wordt behandeld terwijl je bij de kleinere kredietverstrekker nog echt persoonlijk wordt verder geholpen. Voor welke van deze kredietverstrekkers je uiteindelijk zal kiezen is uiteraard grotendeels een persoonlijke keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *