Verantwoord geld lenen

door | september 26, 2014

Wanneer je nood hebt aan extra financiële middelen zal je ongetwijfeld met het idee spelen om een lening af te sluiten. Geld lenen en verantwoord geld lenen zijn echter twee totaal verschillende zaken. Mensen beschikken door het enorme aanbod aan kredieten tegenwoordig over de mogelijkheid om in theorie meer geld te lenen dan ze maandelijks zelf verdienen. Dat is op zich natuurlijk helemaal niet interessant, want je weet op deze manier reeds vanaf het begin dat je nooit het geleende bedrag zult kunnen terugbetalen. Ga je een krediet afsluiten, kies er dan voor om verantwoord geld te lenen. Alleen op die manier voorkom je financiële moeilijkheden.

Hoeveel kan ik lenen?

Wanneer je verantwoord geld wil lenen is de eerste vraag die, je als kredietnemer moet stellen hoeveel je precies kan lenen zonder mogelijk in de problemen te komen. Het antwoord op deze vraag is eigenlijk zeer eenvoudig. Wanneer je, je inkomen bekijkt moet je nadat alle leningen zijn afgetrokken zonder probleem een bedrag van minimum 1000 euro kunnen overhouden. Is dat het geval, dan beschik je hoe dan ook over een degelijke marge om te kunnen blijven voldoen aan alle vaste kosten die het dagelijks leven met zich meebrengt. Verantwoord geld lenen is niet voor iedereen even eenvoudig. Soms worden mensen gedwongen om meerdere kredieten af te sluiten, maar het vullen van de ene put door een andere te maken is nooit een constructieve oplossing. Probeer daar dan ook zo spoedig mogelijk een oplossing voor te vinden om je financiële situatie niet in het gedrang te brengen.

Meerdere leningen afsluiten

Verantwoord geld lenen en meerdere leningen afsluiten, het lijken twee factoren te zijn die eigenlijk helemaal niet samen passen. Toch hoeft dat niet perse het geval te zijn. Waarom zou iemand bijvoorbeeld naast een autolening geen persoonlijke lening mogen hebben? Of wat te denken van een autolening in combinatie met een hypothecair krediet? Feit is dat verantwoord lenen ook deels afhankelijk is van het beschikbare inkomen dat je voor handen hebt en dat is natuurlijk zeer persoonlijk. De ene persoon kan perfect meerdere leningen afsluiten zonder dat zijn financiële zekerheid in het gedrang komt terwijl iemand anders nog maar net over voldoende inkomen beschikt om één enkel krediet af te lossen. Het afsluiten van meerdere leningen kan dus best samen gaan met verantwoord geld lenen, maar je moet in eerste instantie vooral kijken naar het inkomen waar je maandelijks over beschikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *