Studentenlening

door | september 22, 2014

Het is algemeen bekend dat je om een lening af te kunnen sluiten doorgaans altijd over een bepaald inkomen dient te beschikken. Dat is echter niet altijd het geval. Neem nu bijvoorbeeld studenten. Zij kunnen nog niet werken omdat ze hun tijd nodig hebben om te kunnen studeren, maar worden wel reeds geconfronteerd met bepaalde kosten zoals eten en drinken, een kot, eventueel benzine en ga zo maar door. Om al deze kosten te kunnen betalen worden doorgaans de ouders ingeschakeld, maar dat is niet voor iedereen mogelijk. Voor deze groep mensen biedt de studentenlening de perfecte oplossing. Deze kredietvorm maakt het namelijk zonder enig probleem mogelijk om geld te lenen tijdens je studie welke je vervolgens pas achteraf moet terugbetalen.

Voorwaarden van de studentenlening

Wanneer je een studentenlening bij een bank of andere kredietverstrekker wenst aan te vragen zal je rekening moeten houden met een aantal voorwaarden. Je kan door gebruik te maken van deze kredietvorm bijvoorbeeld slechts een beperkt bedrag lenen. Het bedrag dat je kan lenen is sterk afhankelijk van de kredietverstrekker van je keuze, maar over het algemeen wordt een saldo aangehouden van 1000 tot 6000 euro. Verder moet de kredietnemer nog studeren en mag deze slechts een leeftijd hebben van tussen de 18 en 34 jaar. Een interessante mogelijkheid die de studielening biedt aan kredietnemers is tot slot uitstel van afbetaling. Je hebt als student de keuze om de lening tijdens je studie reeds (gedeeltelijk) af te lossen, maar je kan ook wachten tot je studieperiode achter je ligt om te beginnen met afbetalen.

Zeer flexibele voorwaarden

De studentenlening kenmerkt zich door bijzonder flexibele voorwaarden. Die flexibiliteit is ook nodig omdat studenten niet over een vast inkomen beschikken en doorgaans toch maandelijks met heel wat kosten te maken krijgen. Verschillende voorwaarden doen dan ook een beetje denken aan de mogelijkheden van het doorlopend krediet. Ook bij een studentenlening heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om een eerder reeds afgelost bedrag terug op te vragen. Het beste van dit alles is dat je daarvoor geen boeterente krijgt aangerekend waardoor de kosten van de studentenlening niet nodeloos worden verhoogd. Wanneer je als student met andere woorden op zoek bent naar een krediet waar je ook eenvoudig reeds afgeloste bedragen terug van kunt opnemen is deze kredietvorm voor jou beslist interessant te noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *