Particulier lenen

door | september 22, 2014

Er zijn verschillende goede redenen waarom een particulier op een bepaald ogenblik nood kan hebben aan een beetje extra financiële middelen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een grote aankoop zoals een auto of een dure vakantie die niet meteen binnen het normale budget past. Ook wanneer je aan het einde van de maand niet over de mogelijkheid beschikt om alle openstaande facturen te betalen kan een lening afsluiten een interessante keuze zijn. Dat er dus verschillende goede redenen bestaan om particulier geld te lenen mag duidelijk zijn, maar hoe gaat dit nu precies in z’n werk? We vertellen je er graag alles over in dit artikel!

Hoeveel kan ik lenen?

Vooraleer te kijken naar de verschillende mogelijkheden om particulier geld te lenen is het uiteraard van belang om eerst een goed zicht te hebben op het bedrag dat je kan lenen. Hoeveel je kan lenen is afhankelijk van verschillende factoren. Vooral het inkomen waarover je beschikt ligt aan de basis van het bedrag dat je kan afbetalen en dus ook het bedrag dat je kan gaan lenen. Hoe meer inkomen je hebt, des te meer geld de bank aan je zal willen verstrekken. Hoeveel je particulier kan lenen is echter niet uitsluitend gebaseerd op het inkomen. Ook wanneer je bijvoorbeeld een stukje spaargeld op een zogenaamde pandrekening kunt plaatsen of wanneer je bijvoorbeeld over een portefeuille met effecten beschikt kan je deze gebruiken om een (hoger) bedrag te lenen. Wil je exact weten hoeveel je kan lenen? Aarzel dan in geen geval om bij de bank of andere financiële instelling een offerte aan te vragen.

Hoe particulier geld lenen?

Er bestaan verschillende mogelijkheden om particulier geld te lenen. De meest voor de hand liggende mogelijkheid is natuurlijk de persoonlijke lening. Dit is een zeer standaard kredietvorm waarbij een bepaald bedrag in één keer op uw bankrekening wordt overgemaakt waarna het vervolgens maandelijks in gelijke delen wordt terugbetaald. De persoonlijke lening is daardoor een zeer lineair krediet waar slechts zeer beperkte kosten aan verbonden zijn. Wil je graag wat meer flexibiliteit om je lening terug te betalen? In dat geval kan het doorlopend krediet dan weer iets voor jou zijn. Bij deze kredietvorm beschik je over uiterst flexibele voorwaarden die het bijvoorbeeld mogelijk maken om eerder afgeloste bedragen terug op te vragen, maar ook de einddatum van het krediet te verlengen. Welke mogelijkheid om particulier geld te lenen het best bij je past is uiteraard een zeer persoonlijke keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *