Operational lease

door | september 22, 2014

Mensen die van plan zijn om een nieuwe (dure) auto aan te kopen kiezen er steeds vaker voor om een lease-overeenkomst af te sluiten. Het is natuurlijk perfect mogelijk om het geld dat je nodig hebt voor de auto in kwestie gewoon te lenen, maar het is vaak interessanter om te kiezen voor een operationele leasing. Wanneer je deze wenst af te sluiten kan het wel geen kwaad om even de mogelijkheden die worden aangeboden door de vele verstrekkers van een dergelijke overeenkomst te vergelijken. Door zo’n vergelijking uit te voeren is het namelijk mogelijk om nog meer te besparen of nog interessantere voorwaarden te verkrijgen. Ben je eveneens geïnteresseerd in het afsluiten van een operationele leasing? Lees dan snel verder, want we vertellen er je graag alles over!

Waarom kiezen voor een operational lease?

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het afsluiten van een operational lease. Net zoals bij een gewone financiële leasing blijft ook gedurende de looptijd van deze overeenkomst de kredietverstrekker de eigenaar van het goed waarvoor er wordt geleend. In de meeste gevallen betreft het dan bijvoorbeeld een auto. In tegenstelling tot bij een financiële leasing is het echter zo dat het niet de kredietnemer, maar wel de kredietverstrekker is die instaat voor het onderhoud van het voertuig. Op deze manier kan je als kredietnemer bijzonder veel kosten besparen. De te verwachten kostprijs van het onderhoud wordt wel mee opgenomen in het bedrag dat voor de lease-overeenkomst maandelijks dient te worden betaald.

Is een operational lease goedkoop of niet?

Er wordt wel eens gezegd dat een operationele leasing bijzonder duur is, maar is dat ook echt zo? Neen! Je moet er bij deze vorm van leasing steeds rekening mee houden dat ook de kosten voor het eventuele onderhoud in de maandelijkse kostprijs van de leasing zijn inbegrepen. Bij een financiële leasing mag dat dan wel niet het geval zijn, je moet in dat geval de kosten altijd alsnog betalen los van de leasingovereenkomst. Hierdoor komt het vaak op hetzelfde neer of is de financiële leasing zelfs nog duurder. Om een operational lease zo goedkoop mogelijk af te sluiten kan het wel geen kwaad om even de tarieven bij de verschillende kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *