Financial lease

door | september 22, 2014

Een financial lease biedt mensen een aantal zeer interessante mogelijkheden. Hoe vaak heb je bijvoorbeeld al eens niet iets gezien dat je graag zou willen aankopen, maar waar je helaas de financiële middelen niet meteen voor beschikbaar hebt? In dat geval kan het steeds interessant zijn om te weten dat je zonder probleem kan kiezen voor de mogelijkheden van een financiële leasing. Op deze manier sluit je een overeenkomst af waarbij er maandelijks een bepaald bedrag wordt betaald om op het einde van de rit middels een eenvoudige (en lage) overnamesom eigenaar te worden van het onderwerp van de leasingovereenkomst. Op deze manier is het bijvoorbeeld eenvoudig en voordelig mogelijk om die ene mooie auto toch aan te kopen!

Waarom kiezen voor een financial lease?

Er zijn tal van interessante voorwaarden verbonden aan het afsluiten van een financial lease overeenkomst. Een financiële leasing maakt het namelijk mogelijk om een bepaalde grote aankoop of investering te doen zonder dat je in één keer het volledige bedrag dient te betalen. Op zich kan dat natuurlijk met een gewone lening ook, maar steeds vaker zijn de voorwaarden van een financiële leasing interessanter en ligt de kostprijs minder hoog. Vooral voor mensen die bijvoorbeeld van plan zijn om een auto aan te kopen is een dergelijke mogelijkheid zeer interessant. Daarnaast wordt er ook steeds vaker vanuit de bedrijfswereld voor een financial lease gekozen. Kies je er op het einde van de overeenkomst overigens voor om het overnamebedrag niet te betalen, dan blijft het eigendomsrecht bij de bank of financiële instelling waarbij je de lease hebt afgesloten.

Verschil tussen financial lease en huurkoop

Er is een belangrijk en wezenlijk verschil tussen een zogenaamde financial lease en een huurkoopovereenkomst. Wanneer je er voor kiest om een financiële leasing af te sluiten ben je namelijk nooit verplicht om het goed waarvoor de overeenkomst wordt afgesloten aan te kopen. Kies je er op het einde van de looptijd van de leasing voor om het resterende overnamebedrag niet te betalen, dan is dat met andere woorden geen enkel probleem. Bij een huurkoopovereenkomst heb je deze keuze niet. Het verloop van de huurkoop is namelijk zo opgebouwd dat op het einde van de rit de overname van rechtswege automatisch plaatsvindt. Er dient in dit geval veelal ook geen extra bedrag meer te worden betaald omdat de afbetaling reeds plaats heeft gevonden gedurende de looptijd van de overeenkomst. Daarnaast mag een huurkoop in principe door iedereen worden afgesloten terwijl dat bij een financiële leasing steeds een financiële instelling dient te zijn of in ieder geval een partij die aan een financiële instelling is verbonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *