Mini krediet

door | oktober 11, 2014

Vroeger werd een lening alleen afgesloten wanneer het ging om een groot bedrag. Tegenwoordig kan worden vastgesteld dat steeds meer mensen niet direct nood hebben aan een torenhoog bedrag, maar voldoende hebben aan slechts een paar honderd euro. Men kan dit bedrag bijvoorbeeld nodig hebben om op het einde van de maand de boodschappen te betalen of bijvoorbeeld nog een dringende openstaande factuur te betalen. In al deze gevallen kan het interessant zijn om eens kennis te maken met de mogelijkheden van het zogenaamde mini krediet. Een mini krediet is een eenvoudige kredietvorm die kan worden afgesloten voor een bedrag tot maximum 1000 euro. Dergelijke kleine leningen worden overigens niet verstrekt door een bank, maar wel door een alternatieve financiële instelling die ook geen verantwoording hoeft af te leggen tegenover het BKR. Wil je met andere woorden snel een klein bedrag lenen zonder toetsing bij het BKR? Dan is een mini krediet voor jou zeker en vast interessant!

Mini krediet afsluiten

Het afsluiten van een mini krediet verloopt altijd bijzonder snel. Je vult gewoon een online formulier in op de website van de kredietverstrekker in kwestie waarna deze het geld nagenoeg meteen vrij zal maken en op je bankrekening zal storten. Wanneer je echt snel nood hebt aan wat extra euro’s op je bankrekening kan je bijvoorbeeld ook een beroep doen op het sms-krediet. Deze kredietvorm is een variant op het mini krediet, maar dien je niet online, maar wel via een eenvoudig sms-bericht aan te vragen. Door deze snelle manier van werken wordt het bedrag in de meeste gevallen dezelfde dag nog op je bankrekening gestort waardoor je meteen die dringende factuur kan betalen of boodschappen mee kan doen.

Voorwaarden van het mini krediet

Er zijn meer voorwaarden waar je rekening mee dient te houden bij het afsluiten van een mini krediet. De belangrijkste voorwaarde is natuurlijk de kostprijs die in rekening wordt gebracht. Omdat de mini lening een zeer korte looptijd van maximum slechts 30 dagen kent spreekt het voor zich dat er geen rente op kan en mag aangerekend worden. Daarom hebben financiële instellingen er voor gekozen om gebruik te maken van een opstartkost die éénmalig in rekening wordt gebracht bij het afsluiten van de lening. Let wel, deze opstartkost kan eenvoudig een vijfde bedragen van het bedrag dat je hebt geleend. Wil je met andere woorden geld lenen met een mini krediet, probeer de som die je leent dan liefst zoveel mogelijk te beperken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *