Geld lenen zonder rente

door | oktober 11, 2014

Geld lenen zonder rente, we willen het eigenlijk allemaal wel, maar kan het ook? Het is een feit dat een bank of andere financiële instelling steeds een bepaalde winst zal willen genereren met de lening die ze verstrekt. Toch is het in bepaalde gevallen wel degelijk mogelijk geld te lenen zonder rente. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een onderhandse lening bij vrienden of familie af te sluiten, maar het is eveneens mogelijk om een mini lening zonder rente af te sluiten. Hoe dan ook, wil je geld lenen zonder rente, dan zetten we graag even de verschillende mogelijkheden waarover je beschikt op een rijtje.

Weinig geld lenen zonder rente

Wanneer je weinig geld wil lenen zonder rente dan kan je daarvoor in bepaalde gevallen een beroep doen op de zogenaamde mini lening. Deze beperkte kredietvorm maakt het mogelijk om voor een korte periode van maximum 30 dagen een lening af te sluiten tot maximum 1000 euro. In de meeste gevallen wordt hier een zogenaamde opstartkost voor in rekening gebracht, maar er zijn ook financiële instellingen die hun kredietnemers de mogelijkheid bieden om geld te lenen zonder rente. Men hoop dan namelijk dat er niet aan de afbetalingsvoorwaarden kan worden voldaan waardoor men de kredietnemer in kwestie een bepaalde boete kan aanrekenen. Voldoe je wel aan de kredietvoorwaarden, dan is het echter geen enkel probleem om renteloos een klein bedrag te lenen.

Veel geld lenen zonder rente

De mini lening is jammer genoeg niet van toepassing wanneer je graag echt veel geld wenst te lenen zonder rente. In dat geval zal je genoodzaakt zijn om een beroep te doen op bijvoorbeeld een onderhandse lening. Deze lening wordt niet verstrekt door een financiële instelling welke winst moet maken op haar leningen, maar door een andere particuliere persoon. Wanneer je bijvoorbeeld een goede vriend of een goed familielid hebt kan deze er voor kiezen om je door middel van een onderhandse lening een renteloos krediet te verstrekken. Niet alleen weinig, maar ook veel geld lenen zonder rente is met andere woorden probleemloos mogelijk, maar je moet wel iemand vinden die over de nodige financiële middelen beschikt en die bereid is om je het krediet zonder rente te verstrekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *