Maximaal lenen

door | oktober 1, 2014

Een lening afsluiten is één ding, maar vooraleer deze aan te vragen zal je natuurlijk graag een duidelijk beeld willen hebben van het bedrag dat je precies nodig hebt. Wil je maximaal lenen, dan is het bijvoorbeeld zeer belangrijk om een goed beeld te hebben van het inkomen waarover je beschikt, maar daarnaast moet je ook rekening blijven houden met de vaste maandelijkse kosten waar je mee wordt geconfronteerd. Je moet je daarbij ook altijd de vraag stellen of maximaal lenen wel zo interessant is. Veel mensen leunen iedere maand opnieuw aan tegen de beperkingen van hun financiële situatie en dat is eigenlijk niet interessant. Gaat er dan iets fout of kom je bijvoorbeeld voor onverwachte extra kosten te staan, dan kan je dat meteen de nodige problemen opleveren. Wil je met andere woorden maximaal lenen? Aarzel dan niet lager en ontdek snel de voor- en nadelen in dit artikel.

Waarom maximaal lenen?

Laat ons om te beginnen eerst eens even kijken naar de voordelen die verbonden zijn aan maximaal geld lenen. Steeds meer mensen beschikken tegenwoordig over tal van kleine kredieten. Dat is op zich niet zo erg, ware het niet dat al deze kredieten stuk voor stuk over een hoge kostprijs beschikken. Wat dat betreft is het interessant om één keer maximaal te lenen door middel van één enkele lening. De kostprijs van een grote lening is namelijk veel beperkter dan het prijskaartje dat is verbonden aan tal van verschillende kleine kredieten. Maximaal lenen zorgt er met andere woorden voor dat je slechts over één enkele lening beschikt die je kan afsluiten tegen een zeer interessant prijskaartje. Daarnaast wordt je ook slechts één keer geconfronteerd met een administratieve kost waardoor het prijskaartje relatief beperkt kan worden gehouden.

Nadelen van maximaal lenen

Er zijn uiteraard ook nadelen verbonden aan het afsluiten van een maximale lening. Wanneer je meteen voor een dergelijk groot bedrag gaat lenen kan je op een zeker ogenblik meteen tegen de limieten van je financiële mogelijkheden aanlopen. Indien je toch graag een dergelijke grote lening wenst af te sluiten kunnen we je daarom alleen maar aanraden om te kiezen voor een flexibel krediet zoals een doorlopend krediet of een rekening courant. In dit geval wordt de kostprijs namelijk bepaald aan de hand van het openstaande saldo. Heb je er op een bepaald ogenblik nood aan om nog een extra bedrag op te vragen, dan is ook dat in principe geen enkel probleem. Wil je met andere woorden maximaal lenen? Denk dan zeker eens aan de mogelijkheden die een flexibel krediet met zich meebrengt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *