Geld lenen studenten

door | oktober 1, 2014

Studenten worden tijdens hun studie steevast geconfronteerd met een groot aantal kosten. Er is bijvoorbeeld de huur van het kot waar ze wonen, maar daarnaast moet je natuurlijk ook iedere dag eten en drinken, moet je misschien benzine kopen om mee naar de hogeschool of universiteit te rijden en ga zo maar door. Veel studenten beschikken in tussentijd ook niet over de mogelijkheid om te werken waardoor ze niet over een inkomen beschikken. In dat geval biedt de studentenlening de perfecte oplossing. Door middel van deze lening kan je namelijk meteen wat extra financiële middelen ontvangen en dat zonder dat je direct moet beginnen met afbetalen.

Voorwaarden van de studentenlening

Wanneer je als student een studentenlening wenst af te sluiten zijn er een aantal voorwaarden waar je maar beter rekening mee kan houden. De belangrijkste voorwaarde heeft betrekking tot het bedrag dat je kan lenen. Met een dergelijke lening kan je namelijk slechts een bedrag lenen tussen de 1000 en de 6000 euro. Verder kan geld lenen voor studenten ook uitsluitend gebeuren tussen een bepaalde leeftijd. In de meeste gevallen wordt er een leeftijd tussen de 18 en 34 jaar gehanteerd. Hierdoor beschik je ook steeds over ruim voldoende tijd om tussendoor wat geld te sparen om te kunnen starten met het terugbetalen van het door jou geleende bedrag.

Meteen geld lenen, later terugbetalen

Studenten beschikken over de unieke mogelijkheid om meteen een lening af te sluiten en het geld te ontvangen, maar deze terug te betalen met uitstel. Wanneer je een gewone lening afsluit begin je nagenoeg meteen met het afbetalen van het geleende bedrag. Dat geldt dus niet voor wie er voor kiest om een studentenlening af te sluiten. Bij dit type lening wordt het krediet meteen toegekend en het bedrag overgemaakt op je bankrekening. De terugbetaling kan je meteen aanvatten, maar je kan deze ook laten uitstellen tot op het ogenblik dat je studie is afgerond. Je moet er wel rekening mee houden dat een studentenlening doorgaans slechts kan worden afgesloten tussen de leeftijd van 18 en 34 jaar. Hoe dan ook biedt de studentenlening je de unieke mogelijkheid om geld te lenen voor studenten met uitgestelde afbetaling. Op die manier kan je, je tijdens je studietijd volledig op je studie richten en hoef je, je geen zorgen te maken over de financiële kant van de zaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *