Hypotheek zonder vast contract

door | september 7, 2014

Veel mensen die nog maar net beginnen zijn met werken of die bijvoorbeeld recent van werkgever zijn veranderd beschikken logischerwijs nog niet over een vast contract. Deze potentiële kredietnemers hoeven echter helemaal niet te wanhopen, in tegendeel. Ook zonder een vast contract is het namelijk mogelijk om een hypotheek af te sluiten. Het moet wel gezegd worden dat banken dan een stukje extra veiligheid zullen willen inbouwen waardoor de maximale hypotheek die je kan afsluiten bijvoorbeeld aanzienlijk kan worden beperkt. Ga je binnenkort een huis of appartement kopen en wil je daar een hypotheek voor afsluiten, maar heb je geen vast contract? Aarzel dan niet langer en ontdek snel de mogelijkheden waarover je beschikt!

Verklaring van mijn werkgever

Je kan er als werknemer steeds voor kiezen om bij je werkgever een document aan te vragen waaruit valt af te lezen dat deze op korte termijn niet van plan is om je te ontslaan. Op zich biedt dit geen zekerheid dat de hypotheek je alsnog zal worden toegekend, maar het kan je dossier wel in een beter daglicht plaatsen. In dit geval wordt er echter niet uitsluitend naar de verklaring van je werkgever gekeken. Er wordt bijvoorbeeld eveneens rekening gehouden met hoelang je reeds voor het bedrijf in kwestie werkt en ook de functie die je er hebt kan van belang zijn. Hoe dan ook, beschik je niet over een vast contract en ben je van plan om een hypotheek aan te vragen, dan kan het beslist geen kwaad om over een werkgeversverklaring te beschikken. Mocht je werkgever van plan zijn om je op korte termijn wel een vast contract te geven, dan kan het de moeite waard zijn om nog even af te wachten en het aanvragen van een hypotheek even uit te stellen.

Hypotheek zonder werk aanvragen

Het is tot slot erg belangrijk om er rekening mee te houden dat er een zeer groot verschil bestaat tussen een hypotheek afsluiten wanneer je niet over een vast contract beschikt en wanneer je helemaal niet werkt. In het laatste geval kunnen we je nu reeds zeggen dat het haast onbegonnen werk is om een hypotheek vast te krijgen, tenzij je het overgrote merendeel zelf kunt investeren. Vroeger was het voor mensen zonder werk alsnog mogelijk om een hypothecaire lening af te sluiten wanneer iemand borg wou staan. Tegenwoordig weegt het hebben van een borgstelling echter niet zo fel meer door waardoor je zelfs in dat geval doorgaans de hypotheek niet krijgt toegekend. Het mag dan ook duidelijk zijn, een hypotheek zonder vast contract is op zich perfect mogelijk, maar zonder werk wordt dat wel erg moeilijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *