Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

door | september 7, 2014

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen? Het is een logische vraag die nagenoeg alle potentiële kredietnemers die van plan zijn om een huis aan te kopen zich stellen. Veel mensen denken dat ze dit zelf onmogelijk kunnen berekenen en dat ze met andere woorden verplicht zijn om daarvoor een beroep te doen op een financiële instelling of bank, maar dat is zeker en vast niet het geval. Door gewoon rekening te houden met je maandelijks inkomen kan je immers zeer eenvoudig zelf achterhalen hoeveel hypotheek je kan krijgen. Aan de hand van factoren zoals je inkomen in combinatie met de looptijd van je lening kan je zeer eenvoudig bepalen welk bedrag je kan spenderen aan de aankoop van vastgoed. Vind je dit toch niet helemaal lekker werken? In dat geval zijn er op de websites van de verschillende kredietverstrekkers ruim voldoende hulpmiddelen terug te vinden om je maximumhypotheek te berekenen.

Reeds bestaande aflossingen aftrekken

Het is bij het berekenen van je hypotheek altijd van het grootste belang om rekening te houden met reeds bestaande kosten. Veel mensen denken dat de bank reeds lopende leningen niet mee in overweging zal nemen wanneer er een hypothecair krediet wordt toegekend, maar dat is absoluut niet correct, in tegendeel. Vooraleer een hypotheek al dan niet wordt toegestaan wordt er immers niet alleen gekeken naar het inkomen, maar wordt er eveneens rekening gehouden met de vaste kosten. Het gaat daarbij om vaste dagelijkse kosten waar een forfaitair bedrag op wordt gekleefd (doorgaans altijd 1000 euro), maar ook lopende aflossingen worden mee in overweging genomen. Om exact te weten hoeveel hypotheek je kan krijgen is het dus steeds erg belangrijk om een goed beeld te hebben van niet alleen je inkomen, maar ook van de vaste lopende kosten waar je rekening mee dient te houden. Alleen op deze manier kan je echt correct je hypotheek berekenen.

Extra waarborgen

Het is bij het berekenen van je hypotheek tot slot zeer belangrijk om er rekening mee te houden dat ook eventuele extra financiële waarborgen mee in overweging genomen kunnen worden. Wanneer je bijvoorbeeld over een riante effectenportefeuille beschikt kan je ook deze aanwenden om het bedrag van de lening op te schroeven. Hetzelfde geldt voor mensen die bijvoorbeeld ander vastgoed in pand kunnen geven en ga zo maar door. Beschik je over extra financiële waarborgen en wil je graag extra geld lenen voor de aankoop van vastgoed? Dan kan dit voor jou beslist de oplossing betekenen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *