Geld lenen zonder vast contract

door | september 23, 2014

Geld lenen zonder vast contract, het is iets waar veel mensen ter wereld noodgedwongen aan moeten denken. Vroeger was het hebben van een vast maandelijks inkomen nagenoeg altijd essentieel om geld te kunnen lenen. Tegenwoordig is dat niet meer het geval. Verschillende moderne kredietvormen maken het immers mogelijk om andere financiële waarborgen in de strijd te gooien. Denk daarbij met name aan het effectenkrediet. Ook op andere manieren is het mogelijk om geld te lenen zonder vast contract, bijvoorbeeld door middel van een mini lening en een onderhandse lening. We vertellen je hier in dit artikel graag meer over.

Geld lenen zonder vast contract, kan het?

Bedrijven zijn tegenwoordig vaak niet meer meteen bereid om hun werkkrachten te voorzien van een vast contract. Dat is op zich geen probleem, maar dat kan wel het geval zijn wanneer je bijvoorbeeld een grote lening wenst af te sluiten. Voor een gewoon particulier krediet zal het niet beschikken over een vast contract op zich geen groot probleem vormen. Dat is wel het geval wanneer je graag een hypothecaire lening wenst af te sluiten. Om dit krediet af te kunnen sluiten worden er doorgaans dermate strenge voorwaarden gehanteerd dat het werkelijk onmogelijk is om het geld te lenen zonder vast contract. Eventueel kan je in deze situatie wel proberen om een zogenaamde werkgeversverklaring in de strijd te gooien. Als je werkgever kan en wil verklaren dat hij je waarschijnlijk in de nabije toekomst wel een vast contract wil aanbieden kan dat een groot verschil betekenen.

Geld lenen zonder werk

Veel mensen komen in tijden van crisis zonder werk te zitten. Algemeen is bekend dat het lenen van geld zonder werk bijzonder moeilijk is. Dat is erg vervelend, want het zijn net deze mensen die vaak het meest nood hebben aan een lening. Toch hoef je in deze situatie helemaal niet te wanhopen, want er bestaan wel degelijk mogelijkheden om geld te lenen zonder dat je over een vast contract beschikt. De belangrijkste mogelijkheid om dit te kunnen doen is bijvoorbeeld door middel van een effectenkrediet. Door gebruik te maken van deze kredietvorm kies je voor een lening die volledig wordt gebaseerd op de waarde van een effectenportefeuille waardoor een inkomen niet noodzakelijk is. Een andere mogelijkheid om geld te lenen zonder vast contract of zonder werk is een onderhandse lening. In deze situatie ga je de lening namelijk niet aan via een bank of financiële instelling, maar bij een ander particulier persoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *