Geld lenen in België

door | oktober 1, 2014

Als inwoner van Nederland kan je er op een bepaald ogenblik nood aan hebben om geld te lenen niet in eigen land, maar wel in het buitenland. Dan komt België al snel om de hoek kijken. België beschikt over een zeer ruim aanbod aan kredieten die je ook nog eens kan afsluiten tegen een zeer interessante kostprijs. Of je nu graag een persoonlijke lening, een mini lening of een doorlopend krediet wenst af te sluiten, het is in België allemaal mogelijk. Let wel, vooraleer geld te lenen in België is het beslist een aanrader om niet alleen de diverse kredieten, maar ook de kredietverstrekkers even te vergelijken.

Kan ik geld lenen in België?

Als Nederlander zijn er enkele interessante voordelen verbonden aan geld lenen in België, maar is dat wel mogelijk? Veel Nederlanders die een Belgische lening afsluiten doen dat omdat ze bijvoorbeeld graag de BKR controle willen ontlopen. Dat is natuurlijk een uitstekende reden, maar dat wil wel zeggen dat ze automatisch te maken zullen krijgen met een hogere kostprijs. Je kan namelijk als buitenlander perfect geld lenen in België, maar het risico dat de banken dan lopen vertaalt zich uiteraard in een hogere kostprijs. Kan je daar mee leven en is het belangrijker voor jou om geld te kunnen lenen zonder toetsing bij het Bureau Krediet Registratie, dan is geld lenen in België voor jou zeker en vast een oplossing!

Hypotheek afsluiten in België, kan dat?

Steeds meer Nederlandse inwoners kiezen er voor om een hypothecair krediet in België af te sluiten. Hier kunnen verschillende interessante redenen voor zijn. Men kan bijvoorbeeld kiezen voor een dergelijke lening omdat men een huis heeft gekocht in België of omdat men de zogenaamde BKR toetsing in Nederland wenst te ontlopen. Hoewel dit allebei uiteraard uitstekende redenen zijn is het wel zo dat het afsluiten van een hypotheek in België niet zo eenvoudig is voor buitenlanders. De controle vooraleer een dergelijk krediet wordt toegestaan is zeer aanzienlijk. Dat heeft alles te maken met het grensoverschrijdende pandrecht. Wanneer het om vastgoed in België gaat valt dat uiteraard een stuk beter mee en zijn de voorwaarden minder streng. Veel geld lenen in België voor een hypotheek is dus mogelijk, maar hangt af van situatie tot situatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *