Geld lenen kost geld

door | oktober 1, 2014

Mensen onderschatten bij het afsluiten van een lening wel eens hoeveel kosten er aan hun krediet verbonden zijn. Het is daarom altijd noodzakelijk om stil te blijven staan bij het feit dat er aan geld lenen altijd kosten verbonden zijn. Welke kosten je voor je lening precies zal moeten betalen is sterk afhankelijk van de kredietvorm van je keuze. Algemeen is bijvoorbeeld bekend dat de rente op een persoonlijke lening veel lager ligt dan de intrest die je moet betalen op een doorlopend krediet. Wil je er voor kiezen om een gewoon klein bedrag te lenen, dan kan je een beroep doen op een mini lening. Ook in dit geval is het belangrijk om rekening te houden met de kosten die worden aangerekend. Hoewel het in dit geval niet om een rente gaat is de opstartkost van een dergelijk krediet eveneens een kostprijs waar je maar beter rekening mee kan houden.

Hoe de kostprijs van mijn lening beperken?

Het is op diverse manieren mogelijk om het prijskaartje van je lening te beperken. Allereerst kan je bijvoorbeeld kiezen voor een voordelige kredietvorm, maar daarnaast is het ook steeds interessant om de kredietverstrekkers op zich te vergelijken. Wanneer je een doorlopend krediet of een rekening courant afsluit is de rente die je moet betalen ook afhankelijk van jezelf. Leun je constant aan tegen de limiet van je krediet, dan spreekt het voor zich dat je meer geld zal betalen dan wanneer je telkens iets onder de aflossingstabel blijft. Het is voor jou als kredietnemer dus op zich geen enkel probleem om de kosten van je lening te beperken, alleen hangt veel uiteraard ook af van de financiële middelen waarover je zelf beschikt.

Rente op mijn krediet berekenen

Wanneer je een nieuwe lening afsluit is het steeds interessant om voordien even de exacte kosten van dat krediet te berekenen. Vroeger kon je enkel en alleen een inzicht krijgen op deze kosten door een offerte bij een kredietverstrekker aan te vragen, maar tegenwoordig is dat niet langer het geval. Nu kan je zeer eenvoudig de rente die je moet betalen op je krediet online berekenen. Zo weet je meteen welke lening voor jou interessant is en welke niet. Hoe dan ook, hou er altijd rekening mee dat geld lenen geld kost en probeer daarom het afsluiten van leningen zoveel mogelijk te vermijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *