Extra geld lenen

door | september 26, 2014

Zelfs wanneer je reeds in het verleden een bepaalde lening bij de bank of een andere financiële instelling hebt afgesloten bestaat de kans dat je op een zeker ogenblik nood zal hebben aan wat extra financiële middelen. Extra geld lenen is op zich op diverse manieren mogelijk, alleen is veel afhankelijk van bijvoorbeeld je inkomen of andere aanvullende financiële waarborgen waarover je beschikt. Pas indien je zonder probleem kan voldoen aan de eisen van de bank zal je op een snelle en efficiënte manier een extra geldbedrag kunnen lenen.

Extra geld lenen met bestaande lening

Nagenoeg iedereen heeft tegenwoordig wel een bestaande lening. Wanneer je extra geld wil lenen kan het dan ook veelal interessanter zijn om dit te doen door middel van een bestaande lening dan te kiezen voor een nieuw krediet. Aan het afsluiten van een nieuwe financiering zijn namelijk steeds bepaalde kosten verbonden. Uiteraard kunnen er ook voor het verhogen van een bestaande lening boetes aangerekend worden, maar deze zullen veel minder hoog uitvallen dan wanneer je er voor kiest om een compleet nieuw krediet af te sluiten. Extra geld lenen met een bestaande lening is wel uitsluitend mogelijk wanneer je inkomen of de andere financiële waarborg die werd verstrekt het extra bedrag kan indekken. Is dat niet het geval, dan bestaat de kans dat de bank je het toekennen van het extra geldbedrag toch zal weigeren.

Leningen oversluiten

Wanneer je nood hebt aan een extra bedrag, maar je niet graag over nog een extra lening wenst te beschikken kan je er steeds voor kiezen om je bestaande leningen te oversluiten en meteen ook te verhogen. Dat is interessant omdat hierdoor verschillende kleine kredieten met hoge kosten worden verzameld in één groot krediet met procentueel gezien lagere kosten. Daardoor heb je ook een stukje extra marge om extra geld te lenen. Veel mensen denken dat ze voor het afsluiten van een extra lening of het lenen van een extra bedrag moeten voldoen aan strenge eisen, maar dat is niet altijd het geval. Veel hangt natuurlijk wel af van het bedrag dat je nodig hebt en de zekerheid die je de bank kan bieden dat het geleende bedrag volgens de kredietvoorwaarden zal worden terugbetaald. Hoe dan ook, wanneer je nood hebt aan een extra geldbedrag en wanneer je verder over geen verwijtbare openstaande schulden beschikt zal dit meer dan waarschijnlijk geen groot probleem vormen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *