Flitskrediet

door | augustus 17, 2014

Door de jaren heen zijn er verschillende nieuwe kredietvormen op de markt verschenen die het voor iedereen eenvoudiger mogelijk moeten maken om geld te lenen, zelf voor wie helemaal niet op zoek is naar een groot bedrag. Het flitskrediet is één van die kredietvormen. Deze kleine lening kan niet worden afgesloten bij gewone banken, maar wordt verstrekt door alternatieve financiële instellingen. Er zijn daarnaast ook zeer strenge voorwaarden aan verbonden waardoor het zeer belangrijk is dat je er zeker van bent dat je aan de geldende kredietvoorwaarden zult kunnen voldoen. Wil je graag meer weten over het flitskrediet? Lees dan snel verder, want we vertellen er je graag alles over!

Wat is een flitskrediet?

Een flitskrediet is eigenlijk een andere benaming voor het populaire mini krediet. Met deze lening is het met andere woorden mogelijk om een beperkt bedrag (veelal minder dan 1000 euro) te lenen zonder dat je daarvoor een volledige papierwinkel moet doorlopen. Een flitskrediet kan ook op diverse manieren worden afgesloten. Je kan dit bijvoorbeeld doen via het internet, maar je kan er ook voor kiezen om deze per sms aan te vragen. In het laatste geval kan je het geld dat je hebt aangevraagd reeds binnen de 24 uur op je bankrekening verwachten. Het spreekt bijgevolg dan ook voor zich dat geld lenen met behulp van een flitskrediet ideaal is voor mensen die meteen nood hebben aan een beetje extra financiële middelen.

Geld lenen zonder BKR toetsing

Een flitskrediet is niet alleen interessant voor mensen die erg snel nood hebben aan geld, maar ook voor wie over een BKR codering beschikt. Een dergelijke codering zorgt er namelijk voor dat het niet langer mogelijk is om geld te lenen bij de traditionele banken. Vooraleer daar een krediet wordt toegekend vindt er namelijk altijd een toetsing plaats die controleert of er al dan niet een dossier bij het BKR over de kredietnemer in kwestie bestaat. Is dat het geval en gaat het om een ernstige codering, dan kan je het verkrijgen van een lening doorgaans vergeten. Omwille van het beperkte bedrag en het feit dat flitskredieten niet door traditionele banken worden verstrekt is het wel steeds zonder probleem mogelijk om op een dergelijke manier geld te lenen. Let wel, geld lenen met een flitskrediet wil wel zeggen dat je deze binnen de periode van een maand moet terugbetalen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *