Hoeveel kan ik lenen?

Denk je er aan om binnenkort een lening af te sluiten? In dat geval zal je, jezelf de vraag moeten stellen “hoeveel kan ik lenen?”. Deze vraag is natuurlijk zeer voor de hand liggend, maar het antwoord er op is zeer persoonlijk. De ene persoon kan bijvoorbeeld over een groot inkomen beschikken terwijl iemand anders tijdelijk werkloos is en dus slechts over beperkte financiële mogelijkheden beschikt. Hoeveel je kan lenen is echter niet alleen afhankelijk van het inkomen dat je iedere maand ontvangt. Steeds meer mensen lenen bijvoorbeeld geld op basis van een effectenportefeuille. In dat geval kan je in het beste geval de exacte waarde van je portefeuille lenen en dat voor zolang de belegging blijft lopen. Stel je, jezelf ook de vraag hoeveel je kan lenen? Lees dan snel verder en ontdek er alles over in dit artikel!

Geld lenen zonder inkomen

Mensen die niet over een maandelijks inkomen beschikken hebben het vaak financieel alles behalve breed. Het zijn net deze mensen die het meest nood kunnen hebben aan het afsluiten van een krediet, maar is dat wel mogelijk? Het antwoord op deze vraag is een beetje dubbelzijdig. Ja het is mogelijk om geld te lenen zonder inkomen, maar bijzonder veel hangt af van het bedrag dat je precies nodig hebt alsook van waarvoor je gaat lenen. Een mini krediet kan je bijvoorbeeld altijd afsluiten, zelfs al verdien je maandelijks theoretisch nul euro. Dat is helemaal anders voor wanneer je graag een hypothecaire lening wenst af te sluiten om bijvoorbeeld een huis aan te kopen. In dat geval zal je wel degelijk over een toereikend inkomen moeten beschikken. Geld lenen zonder inkomen is met andere woorden mogelijk, maar sterk afhankelijk van de reden waarom de lening wordt afgesloten alsook de hoogte er van.

Hoeveel kan ik lenen met een minilening?

De mini lening wordt in sneltempo populairder en dat omdat er eigenlijk geen voorwaarden zijn verbonden aan de afsluiting van deze kredietvorm. Met andere woorden, iedereen kan deze lening afsluiten en op die manier een bedrag tot maximum 1000 euro lenen. Let wel, aan het afbetalen van de lening zijn uiteraard wel voorwaarden verbonden en die zijn overigens ook nog eens bijzonder streng. Eender welk bedrag je leent wordt er bijvoorbeeld steeds gebruik gemaakt van een kostprijs van ongeveer 20 procent. Daarnaast dient het bedrag dat je hebt geleend binnen de maand terug te worden betaald. Kan je leven met deze strenge voorwaarden, dan kan het afsluiten van een mini krediet in bepaalde omstandigheden behoorlijk interessant zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *