Rood staan bij de bank 

door | augustus 17, 2014

Iedereen komt in zijn of haar leven wel eens in het rood te staan bij de bank. Veel mensen onderschatten echter nog steeds de gevolgen hier van. In het rood staan is niet alleen vervelend omdat je met een bepaalde schuld wordt opgezadeld, daarnaast is het ook nog eens zo dat je een slechte reputatie krijgt bij de bank. Wanneer je enige tijd in min hebt gestaan met je bankrekening zal de bank hier bijvoorbeeld ongetwijfeld rekening mee houden wanneer je een lening gaat afsluiten. We vertellen je er graag meer over in dit artikel.

Hoeveel kost in het rood staan?

Binnen de financiële wereld is het zo dat iedere ongeoorloofde transactie of gebeurtenis veel geld kost. Dat geldt zeker en vast ook voor in het rood staan, tenzij je er een apart krediet voor hebt afgesloten. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je op een bepaald ogenblik onder nul komt te staan op je bankrekening. Neem nu bijvoorbeeld de afschrijving van je creditcard die op het einde van de maand komt. Wanneer er dan niet voldoende geld op je bankrekening staat zal je rode cijfers zien verschijnen. Op zich is dat niet zo erg, de uitgaven met een creditcard worden immers altijd van je rekening afgeschreven, ook als er niet voldoende financiële middelen op staan, maar het gevolg is wel dat je van de bank al snel een brief zult ontvangen. In deze brief zal staan dat je een ongeoorloofde overschrijding van je bankrekening hebt gedaan en dat hiervoor kosten in rekening worden gebracht. Deze kosten bedragen steeds het absolute maximum en wanneer je te lang onder nul blijft staan kan de bank er voor kiezen om je rekeningen af te sluiten. Waakzaamheid is op dat vlak dus zeker en vast geboden.

In het rood staan met een kaskrediet

Wil bovenstaande dan zeggen dat je nooit in het rood mag gaan op een bankrekening? Neen, want er bestaan verschillende kredieten die het wel degelijk mogelijk maken om in het rood te staan op je bankrekening. Het bekendste krediet is het zogenaamde kaskrediet. Wanneer je deze lening afsluit voor een bedrag van bijvoorbeeld 10.000 euro wil dat zeggen dat je dat bedrag in min kan gaan op je bankrekening. Hier wordt uiteraard een bepaalde kostprijs voor aangerekend met daar bovenop ook nog eens een intrest die wordt bepaald aan de hand van het bedrag dat je in min staat. Hoe dan ook, voor mensen of bedrijven die er aan denken om grote aankopen te doen en die deze kosten op eigen tempo willen terugbetalen kan een dergelijke lening zeker en vast de oplossing betekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *