Doorlopend krediet 

door | augustus 17, 2014

Steeds meer kredietnemers kiezen er voor om voor hun nieuwe lening niet langer gebruik te maken van een persoonlijke lening, maar wel van een doorlopend krediet. Er zijn hier diverse goede redenen voor aan te halen. In eerste instantie is het namelijk zo dat een doorlopend krediet een stuk flexibeler is dan een gewone persoonlijke lening. Dat is vooral interessant voor mensen die twijfelen of de afbetaling van hun lening iedere maand wel haalbaar is. Wanneer je er dan voor kiest om een persoonlijke lening af te sluiten wordt je al snel opgezadeld met hoge kosten die een gevoelige impact zullen hebben op het totale kostenplaatje van je lening. Een doorlopend krediet mag dan standaard wel wat duurder zijn, door het ontlopen van deze hoge boetes kan je op het einde van de rit toch nog voordeliger uit zijn.

Waarom kiezen voor een doorlopend krediet?

In de inleiding hebben we reeds een uitstekende reden aangehaald om te kiezen voor het doorlopend krediet. De flexibiliteit van deze kredietvorm is immers echt enorm. Wanneer je op een bepaald ogenblik bijvoorbeeld merkt dat je wat extra geld nodig hebt is het zonder probleem mogelijk om een eerder afbetaald bedrag terug op te vragen. Kom je aan het einde van de looptijd in de problemen, dan kan je zelfs zonder probleem de einddatum verplaatsen. Let wel, wanneer je dit doet zal je uiteraard extra maanden rente moeten betalen over het openstaande bedrag, maar verder wordt er hier geen kostprijs voor in rekening gebracht. Heb je met andere woorden nood aan een flexibel krediet en zit je er niet op te wachten om meteen hoge kosten te betalen wanneer je eens een maand niet kunt afbetalen? In dat geval is het doorlopend krediet voor jou ongetwijfeld de meest interessante keuze.

Goedkoop doorlopend krediet afsluiten

De flexibele voorwaarden van het doorlopend krediet hebben één belangrijk nadeel, namelijk de kostprijs. Wanneer we de standaard rente op een doorlopend krediet gaan vergelijking met deze op een persoonlijke lening wordt meteen duidelijk dat deze laatste aanzienlijk goedkoper is. Toch is het mogelijk om de kostprijs van je doorlopend krediet aanzienlijk te beperken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je niet constant tegen de limiet van je lening aan leunt en vergelijk het aanbod op de markt vooraleer de lening daadwerkelijk af te sluiten. Alleen op deze manier zorg je er voor dat je doorlopend krediet toch nog enigszins goedkoop wordt gehouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *