Postorderkrediet

door | augustus 17, 2014

Er wordt wel eens gezegd dat mensen verslaafd zijn aan kopen. De komst van het internet heeft daar weinig goed aan gedaan, maar ook de zogenaamde postorderbedrijven hebben hun steentje bijgedragen in deze verslaving. Het aanbod aan artikelen is bij deze bedrijven namelijk zo hoog dat er voor iedereen wel iets tussen te vinden is. Jammer genoeg beschikt lang niet iedereen over voldoende financiële middelen om te kunnen kopen wat hij of zij wil. Het zogenaamde postorderkrediet biedt wat dat betreft de perfecte oplossing. Een postorderkrediet is namelijk een lening die wordt afgesloten bij het bedrijf zelf en die mensen de mogelijkheid biedt om hun aankopen in termijnen af te betalen. De structuur van deze lening doet bijzonder hard denken aan een doorlopend krediet waardoor ook de kostprijs uiteraard navenant is.

Verschil tussen postorderkrediet en doorlopend krediet

Veel mensen die informatie ontvangen over het postorderkrediet stellen zich de vraag wat nu precies het verschil is ten opzichte van een doorlopend krediet. Wel, eigenlijk is er op deze vraag een zeer eenvoudig antwoord te geven, er is namelijk nagenoeg geen verschil. Het principe van het postorderkrediet is namelijk exact hetzelfde als deze van een doorlopend krediet. Je sluit een lening af voor een bepaald bedrag, er wordt een fictieve looptijd afgesproken en je kan zoveel kopen als je wil tot de limiet van je lening is bereikt. Deze manier van werken zorgt er voor dat de kostprijs van een dergelijke lening uitermate hoog ligt. Postorderbedrijven hebben het recht om voor hun kredieten de maximale rente aan te rekenen en maken in nagenoeg alle gevallen ten volste gebruik van dit recht.

Hoeveel kost een postorderkrediet?

Bovenstaande gaf het eigenlijk reeds aan, maar het afsluiten van een postorderkrediet is inderdaad bijzonder duur. Bij het bepalen van het maandelijks terug te betalen bedrag zal je meteen merken dat het merendeel uit kosten bestaat en er eigenlijk slechts een klein stukje van het geleende bedrag wordt afgelost. Hierdoor kan een postorderkrediet erg lang lopen en kunnen er in totaal zeer veel kosten in rekening worden gebracht. Wil je echt een grote aankoop doen die je niet zelf uit de hand kan betalen? Dan is het misschien toch interessanter om eerst even te kijken of je mogelijks toch niet beter gebruik kunt maken van een andere, goedkopere lening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *