500 euro lenen

door | september 26, 2014

Het kan altijd voorkomen dat je op een bepaald ogenblik geen geld meer op de bankrekening hebt staan terwijl er nog boodschappen gedaan moeten worden of terwijl er nog een dringende factuur moet worden betaald. Dat is bijzonder vervelend, maar kan relatief eenvoudig opgelost worden. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een lening voor een bedrag van 500 euro af te sluiten. Je kan dit doen bij vrienden of familie door middel van een onderhands krediet, maar je kan eveneens kiezen voor een mini lening. Op deze manier wordt het mogelijk om soms reeds binnen de 24 uur over extra financiële middelen te beschikken.

Hoe 500 euro lenen?

De meest voor de hand liggende mogelijkheid om een bedrag van 500 euro te kunnen lenen is natuurlijk door gebruik te maken van een zogenaamde mini lening. Deze kredietvorm kan je afsluiten tot een bedrag van 1000 euro en is bij wet vrijgesteld van een toetsing bij het BKR. Dat is allemaal zeer interessant, maar er zijn jammer genoeg ook nadelen aan verbonden. Het belangrijkste nadeel heeft betrekking tot de kostprijs van deze lening. In nagenoeg alle gevallen is deze namelijk vastgesteld op 20 procent van het geleende bedrag. Dat is heel wat, zeker wanneer we je vertellen dat je deze samen met het geleende bedrag binnen de maand dient (terug) te betalen. 500 euro lenen is dus perfect mogelijk, maar kan je behoorlijk veel geld kosten.

500 euro lenen zonder kosten

500 euro lenen door gebruik te maken van een mini lening kost zoals je net hebt kunnen lezen dus veelal handen vol geld. Het kan gelukkig ook anders. Wat zou je er bijvoorbeeld van denken om een bedrag van 500 euro te lenen zonder dat je daar ook maar 1 euro kosten voor dient te betalen? Onmogelijk? Toch niet! Verschillende financiële instellingen bieden je namelijk de mogelijkheid om een klein krediet af te sluiten zonder intresten. Op zich is dat heel mooi, maar niet zo netjes, want stiekem speculeren deze instanties op het potentieel feit dat kredietnemers hun lening niet tijdig kunnen terugbetalen. Een dergelijk klein krediet dient steeds binnen de 30 dagen te worden terugbetaald en dat is uiteraard zeer kort. Hoe dan ook, ben je er wel zeker van dat je het geleende bedrag tijdig kan terugbetalen, dan zijn deze kredieten absoluut bijzonder interessant te noemen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *