1000 euro lenen

door | september 26, 2014

1000 euro klinkt op zich niet meteen als een groot bedrag, maar toch kunnen mensen erg veel doen met een dergelijk budget. Wanneer je een tekort hebt van 1000 euro om bijvoorbeeld een belangrijke aankoop of investering te doen kan het interessant zijn om te kijken in de richting van de mini lening. Let wel, dit is uitsluitend interessant indien je er zeker van bent dat je het geleende bedrag alsook de kosten binnen de maand kan terugbetalen. Wat dat betreft is het afsluiten van deze kredietvorm dan ook enkel en alleen interessant voor mensen die over een degelijk en vast maandelijks inkomen beschikken. Ben je eveneens op zoek naar een mogelijkheid om 1000 euro te lenen, maar kan je het geleende bedrag niet binnen de 30 dagen terugbetalen, dan kan het interessanter zijn om te kijken naar een andere lening.

1000 euro lenen met een mini lening

Zoals in de inleiding van dit artikel reeds aangegeven is 1000 euro lenen door middel van een mini lening niet voor iedereen weggelegd. Het bedrag lenen is op zich geen enkel probleem, maar de terugbetalingstermijn is bijzonder kort. Daarnaast moet je binnen de vooropgestelde termijn ook niet alleen het bedrag terugbetalen, maar dien je eveneens de in rekening gebrachte kosten te vergoeden. Algemeen wordt voor het afsluiten van een mini krediet rekening gehouden met een kostprijs van ongeveer 20 procent waardoor 1000 euro lenen je al snel meer dan 200 euro kan kosten.

Waar 1000 euro lenen?

Door de jaren heen hebben erg veel verschillende financiële instellingen er voor gekozen om hun kredietnemers de mogelijkheid aan te bieden om een kleine lening af te sluiten. In nagenoeg al deze gevallen werd er voor gekozen om deze kredieten te begrenzen tot een bedrag van 1000 euro. Dat is niet alleen interessant voor de kredietnemer omdat op deze manier het risico zoveel mogelijk wordt beperkt, maar daarnaast zorgt dit ook voor een vrijstelling op vlak van een BKR toetsing. Alle bedragen die worden toegekend die hoger zijn dan 1000 euro zijn immers bij wet onderworpen aan een controle bij het Bureau Krediet Registratie. Voor een mini lening tot en met 1000 euro geldt deze verplichting niet waardoor ze per definitie door iedereen kan worden afgesloten. Let wel, de kostprijs van dit krediet kan verschillen. Omwille van deze reden is het dan ook geen slecht idee om de mini leningen bij verschillende kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *