Hypotheekverstrekkers

door | september 7, 2014

Tegenwoordig bestaan er een groot aantal hypotheekverstrekkers. De tijd dat je uitsluitend een hypotheek kon afsluiten bij een bank ligt voorgoed in het verleden. Steeds meer mensen hebben een dossier lopen bij het BKR waardoor ze niet over de mogelijkheid beschikken om te lenen voor vastgoed bij een gewone bank. Er moest voor deze mensen een oplossing gevonden worden en die oplossing verscheen onder de vorm van een hypotheek die kan worden afgesloten bij alternatieve financiële instellingen. De keuze op vlak van kredietverstrekker is uiteraard sterk afhankelijk van de voorkeur van de kredietnemer. We vertellen je graag de verschillende mogelijkheden waarover je beschikt in dit artikel.

Hypotheek afsluiten bij een bank

De eerste mogelijkheid om een hypothecair krediet af te sluiten is natuurlijk een beroep doen op een bank. Dat is op zich zeer interessant, alleen is het afsluiten van een hypotheek op deze manier niet voor iedereen mogelijk. Vooral jonge mensen krijgen het bijvoorbeeld steeds moeilijker om te voldoen aan de strenge voorwaarden die door de bank worden voorgesteld. Dat geldt overigens niet alleen voor jonge mensen, maar bijvoorbeeld ook voor alleenstaanden die slechts over één enkel inkomen beschikken om een hypotheek mee af te betalen. Een hypotheek afsluiten bij een bank is wel interessant omdat de kosten over het algemeen een stuk lager liggen dan bij een alternatieve financiële instelling. Hetzelfde kan gezegd worden voor het aanbod aan hypothecaire leningen. Het aanbod aan mogelijkheden is bij een bank doorgaans altijd een behoorlijk stuk uitgebreider dan bij een alternatieve financiële instelling.

Hypotheek afsluiten bij een alternatieve financiële instelling

Aan de hand van bovenstaande zou je, je de vraag kunnen stellen waarom je er dan toch voor zou moeten kiezen om een hypotheek af te sluiten bij een alternatieve financiële instelling. De reden hiervoor is eigenlijk vrij voor de hand liggend. Steeds meer mensen krijgen namelijk te maken met een bepaalde openstaande schuld die ze niet meteen kunnen afbetalen. Op basis van die openstaande schuld kan er een dossier worden opgemaakt bij het Bureau Krediet Registratie waardoor je geen hypotheek meer kan afsluiten bij een gewone bank. Net in dit soort gevallen is het interessant om er voor te kiezen om een hypotheek via deze weg af te sluiten, al zal je dan wel rekening moeten houden met zeer aanzienlijke kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *