Voordelig geld lenen

door | september 23, 2014

Voordelig geld lenen, het is iets wat we allemaal wel graag willen en eigenlijk is dat tegenwoordig ook helemaal niet zo moeilijk, in tegendeel. De rente op de meeste leningen staat tegenwoordig erg laag en dat zorgt er voor dat de populariteit van kredieten in het algemeen aanzienlijk is toegenomen. Wanneer je voordelig geld wil lenen is het echter wel steeds belangrijk om goed naar de kredietvoorwaarden te kijken. Over het algemeen geldt namelijk, hoe flexibeler die voorwaarden zijn, des te meer kosten er in rekening gebracht kunnen worden. Voordelig geld lenen doe je ook bij een echte Nederlandse bank en niet bij een alternatieve financiële instelling. Bij deze laatste worden er immers vaak extra kosten aangerekend om bijvoorbeeld het niet uitvoeren van een BKR toetsing te compenseren. We vertellen je graag alles wat je wil weten over voordelig geld lenen in dit artikel!

Kredieten vergelijken is interessant

Je kan er eigenlijk als kredietnemer enkel en alleen zeker van zijn dat je echt voordelig geld leent wanneer je alle mogelijkheden op de markt met elkaar hebt vergeleken. Veel mensen denken dat de onderlinge prijsverschillen tussen de diverse kredieten verwaarloosbaar is, maar dat is niet het geval, in tegendeel. Door de jaren heen is er onderling tussen de verschillende kredietverstrekkers een grote concurrentie ontstaan. Deze concurrentie heeft er voor gezorgd dat de prijzen van de kredieten danig onder druk zijn komen te staan. Kredieten vergelijken is dan ook een absolute must voor iedereen die zo goedkoop mogelijk geld wil lenen. Je kan kredieten vergelijken door gewoon offertes aan te vragen bij de verschillende banken of financiële instellingen, maar je kan er ook voor kiezen om gebruik te maken van een objectieve vergelijkingssite. Het mag duidelijk zijn, wil je voordelig geld lenen, dan is vergelijken zeker en vast interessant!

Gratis geld lenen, kan dat?

Hoewel het dus zonder probleem mogelijk is om voordelig geld te lenen willen steeds meer kredietnemers helemaal niets moeten betalen voor de lening die ze afsluiten. Dat is uiteraard een stuk minder eenvoudig, maar toch kan je ook perfect renteloos lenen. Je kan dit bijvoorbeeld doen door gebruik te maken van een onderhandse lening, maar ook volwaardige kredieten worden steeds vaker zonder intrest afgesloten. De kredietverstrekker brengt in dergelijke gevallen alleen kosten in rekening wanneer er niet aan de kredietvoorwaarden wordt voldaan. Let wel, in dergelijke gevallen zijn de kosten vaak erg hoog waardoor je te maken krijgt met een extreem duur krediet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *