10000 euro lenen

door | september 26, 2014

Ben je van plan om een bedrag van 10000 euro te lenen? In dat geval beschik je vandaag de dag over verschillende mogelijkheden. Je dient er wel rekening mee te houden dat vooraleer een dergelijke lening wordt toegekend er steeds een zogenaamde BKR toetsing plaats zal vinden. Deze toetsing moet voor de bank duidelijk maken of je al dan niet in staat bent om zo’n bedrag maandelijks af te betalen. Je kan deze BKR toetsing wel ontwijken door gebruik te maken van de diensten van een alternatieve financiële instelling.

10000 euro lenen met een persoonlijke lening

De eerste mogelijkheid waarover je beschikt wanneer je een bedrag van 10000 euro wenst te lenen is dit doen door middel van een persoonlijke lening. Dit is een krediet in z’n meest klassieke vorm. Met andere woorden, je leent een bepaald bedrag om vervolgens iedere maand een stukje er van af te betalen. Het is echter belangrijk om er rekening mee te houden dat er van de kredietvoorwaarden in dit geval niet kan worden afgeweken. Met andere woorden, 10000 euro lenen is zeer eenvoudig mogelijk met deze kredietvorm, maar je moet er wel zeker van zijn dat je gewoon maandelijks een stuk kan terugbetalen. Is dat niet het geval, dan krijg je meteen een aanzienlijke financiële boete voorgeschoteld waardoor je het risico loopt om toch met een extreem hoog kostenplaatje opgezadeld te worden. Hoe dan ook, 10000 euro lenen met een persoonlijke lening is perfect mogelijk, maar alleen interessant wanneer je met zekerheid aan de kredietvoorwaarden kan voldoen.

10000 euro lenen met een doorlopend krediet

Een bedrag van 10000 euro lenen is natuurlijk niet niets. Het spreekt bijgevolg voor zich dat het risico bestaat dat je deze op een bepaald ogenblik terug zal willen opnemen omdat je bijvoorbeeld met extra onvoorziene kosten te maken hebt gekregen. Daarnaast is het ook niet ondenkbaar dat je op een bepaald ogenblik niet meer in staat bent om de lening af te betalen. In al deze verschillende gevallen kan het interessant zijn om over een doorlopend krediet te beschikken. Deze kredietvorm zorgt er namelijk voor dat je een stukje van het reeds afbetaalde bedrag terug kan opvragen waardoor je niet meteen een nieuwe lening dient af te sluiten. 10000 euro lenen met een doorlopend krediet gaat wel gepaard met hoge kosten. Omwille van de flexibele kredietvormen ligt de standaard intrest bij deze lening immers een flink stuk hoger in vergelijking met bijvoorbeeld het persoonlijk krediet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *