Zakelijke lening

Niet alleen particulieren, maar ook bedrijven hebben op een zeker ogenblik nood aan extra financiële middelen. Een zakelijke lening kan in dat geval de oplossing bieden. Het afsluiten van een zakelijke lening gebeurt tegen min of meer dezelfde voorwaarden als bij een persoonlijke lening, alleen is de kredietnemer geen natuurlijk persoon, maar een bedrijf. Een zakelijke lening kan interessant zijn om bijvoorbeeld een grote investering te doen, maar ze kan ook gebruikt worden om de cashflow te garanderen en een moeilijke periode te overbruggen. Meer weten? Lees dan snel verder, want we vertellen je graag alles over de mogelijkheden van de zakelijke lening.

Voorwaarden van een zakelijke lening

Om een zakelijke lening af te kunnen sluiten zal je bedrijf uiteraard moeten voldoen aan verschillende voorwaarden. Daar waar er bij een particuliere lening steeds wordt gekeken naar het inkomen van de kredietnemer is dat bij een zakelijke lening uiteraard niet het geval. Bij dit type krediet is het namelijk zo dat de financiële cijfers van je bedrijf van doorslaggevende waarde zullen zijn. Er wordt met name gekeken naar de gerealiseerde omzet, maar daarnaast zal er uiteraard ook speciale aandacht worden besteed aan de behaalde winst. Omzet is namelijk één ding, maar het is uiteindelijk de winst die zal bepalen of je de lening van je keuze al dan niet zal kunnen afsluiten. Hou er daarnaast ook rekening mee dat de bank een persoonlijke borgstelling van de bedrijfsleider kan vragen.

Persoonlijke borgstelling bij zakelijke lening

Omdat er aan het verstrekken van een zakelijke lening voor de bank of financiële instelling steeds bepaalde risico’s verbonden zijn is het zo dat men steeds vaker vraagt naar een persoonlijke borgstelling van de bedrijfsleider. Wanneer deze hier niet mee akkoord wenst te gaan kan dat de kostprijs van je zakelijk krediet aanzienlijk de hoogte in duwen. Daarnaast bestaat ook het risico dat de bank helemaal niet meer bereid zal zijn om je het krediet toe te kennen. Persoonlijke borgstelling bij zakelijke lening komt steeds vaker voor en dat ook vooral in het geval van vennootschappen. Gaat de vennootschap in kwestie op een bepaald ogenblik failliet, dan verliest de bank anders namelijk haar geld. Door een persoonlijke borgstelling te ondertekenen kan de financiële instelling nog steeds het persoonlijk vermogen van de bedrijfsleider aanspreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *