Minilening zonder BKR toetsing

Kredietnemers die er aan denken om een mini lening af te sluiten zijn er zich doorgaans altijd van bewust dat er hier geen zogenaamde BKR toetsing voor wordt uitgevoerd. Een mini krediet is zoals de naam reeds laat vermoeden een zeer kleine lening die in nagenoeg alle gevallen slechts kan worden afgesloten voor een bedrag van maximum 1000 euro. Wettelijk gezien zijn alle leningen die worden toegekend tot en met dit bedrag niet onderworpen aan een controle bij het Bureau Krediet Registratie. Daar is het eveneens zo dat niet alle financiële instellingen verplicht zijn om een dergelijke controle uit te voeren. Wanneer de kredietverstrekker van je keuze bijvoorbeeld niet bij deze instantie is aangesloten, dan is men nooit verplicht om deze controle uit te voeren. Wil je graag meer weten over het afsluiten van een mini lening zonder BKR toetsing? Aarzel dan niet langer en ontdek er snel alles over in dit artikel!

Geld lenen met een minilening

We weten inmiddels dat er voor het toekennen van een mini lening nooit een BKR toetsing wordt uitgevoerd, maar wat kan je nu precies van een dergelijk krediet verwachten? Zeer eenvoudig! De werking van een mini lening verschilt slechts op een aantal vlakken ten opzichte van bijvoorbeeld een gewoon standaard krediet dat je bij de bank afsluit. Uiteraard is er de beperkte looptijd van deze kredietvorm. Omdat het geld slechts geleend kan worden voor een periode van 30 dagen wordt er geen intrest aangerekend, maar wel een éénmalige opstartkost. Deze wordt berekend aan de hand van het bedrag dat je leent, maar ligt veelal om en bij de 20 procent. Hiermee is de mini lening veruit het duurste krediet op de markt.

Is geld lenen met een minilening interessant?

Een mini lening zonder BKR toetsing afsluiten is op zich voor iedereen mogelijk, maar is het ook echt interessant? Wanneer we kijken naar de hoge kosten die er aan verbonden zijn zouden we zomaar durven stellen van niet. Echter, veel mensen die op een bepaald ogenblik nood hebben aan financiële middelen beschikken over geen andere mogelijkheden. Voor hun is de mogelijkheid om een mini lening af te sluiten dan weer bijzonder welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *