Maandlasten hypotheek berekenen

Ben je van plan om een huis of ander vastgoed te kopen? In dat geval zal je ongetwijfeld graag meer informatie krijgen over een zogenaamde hypothecaire lening. Deze speciale lening is uitsluitend voorbehouden voor mensen die vastgoed willen kopen. Er zijn dan ook bijzonder strenge voorwaarden zoals een pandrecht aan verbonden. Het is zeer belangrijk om er daarnaast ook rekening mee te houden dat een hypotheek geen gewone alledaagse lening is die je kan afbetalen op slechts enkele jaren tijd. De meeste mensen die een hypothecair krediet afsluiten doen dat voor een looptijd tussen de 20 en 30 jaar. Het spreekt bijgevolg voor zich dat de maandlasten van een lening als deze veel hoger liggen dan bij andere kredieten het geval is. Wil je graag meer zekerheid en een duidelijk beeld hebben op de financiële middelen die je maandelijks beschikbaar moet hebben? Aarzel dan niet langer en ontdek snel hoe je de maandlasten van jouw potentiële hypotheek kunt berekenen.

Maandelijkse aflossing berekenen

Vooraleer we verder gaan is het altijd belangrijk om er rekening mee te houden dat het bedrag dat je maandelijks zal betalen geen zuivere aflossing is. Dat kan wel, maar dan moet je kiezen voor de dure aflossingsvrije hypotheek. In de meeste gevallen wordt er echter gebruik gemaakt van een lineaire hypotheek en dan bestaat het bedrag dat je maandelijks af zal betalen deels uit aflossingen deels uit kosten. Omdat de kostprijs van een klassieke hypotheek wordt berekend op basis van het openstaand saldo zal je merken dat de intrest die je moet betalen naarmate de lening vordert lager wordt. Of dat een rechtstreekse impact heeft op het bedrag dat iedere maand van je bankrekening zal gaan is afhankelijk van de hypotheekvorm. Soms is dat immers wel het geval, maar soms ook niet. Het kan bijvoorbeeld perfect voorkomen dat het maandelijks bedrag gelijk blijft, maar dat het gedeelte kosten kleiner wordt en de daadwerkelijke aflossing groter.

Hoeveel kost mijn hypotheek?

Maandlasten hypotheek berekenen doe je uiteraard vooral om te weten te komen hoeveel kosten je in totaal moet betalen. Wel, we raden je aan om voor het berekenen van deze kosten gebruik te maken van een geautomatiseerd systeem dat is terug te vinden op de website van nagenoeg alle kredietverstrekkers. Wil je een objectieve vergelijking van de kostprijs van een hypotheek, dan kan je er ook altijd voor kiezen om gebruik te maken van een objectieve vergelijkingssite. Let wel, de kostprijs van een hypotheek is sterk afhankelijk van de kredietverstrekker in kwestie. Wees dus niet bang om te vergelijken, want alleen zo kan je echt veel geld besparen op je hypothecair krediet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *