Leningen oversluiten

Tegenwoordig wordt er door kredietnemer steeds vaker voor gekozen om lopende leningen te oversluiten en ze weten waarom. Wanneer je een kleine lening afsluit sta je er waarschijnlijk niet zozeer bij stil, maar kleine kredieten gaan steeds gepaard met hoge kosten. Door alle kleine kredieten samen te voegen tot één grote lening kan je die vele hoge kosten zomaar herleiden tot één beperkte rente. Dit is niet alleen een stuk overzichtelijker voor de kredietnemer, daarnaast kan je met het geld dat je op deze manier kan besparen andere leuke dingen doen. Het mag duidelijk zijn, betaal je teveel voor je huidige kredieten? Kies er dan voor om je leningen te oversluiten en bespaar iedere maand opnieuw een mooie som geld!

Waarom leningen oversluiten?

Tijdens ons leven kiezen we er op regelmatige tijdstippen voor om een lening af te sluiten. Om een nieuwe auto aan te kopen wordt er bijvoorbeeld nagenoeg altijd een beroep gedaan op de autolening. Daarnaast hebben we allemaal ook wel een financiering voor wanneer het even iets minder gaat, kunnen we een kredietje afsluiten om die ene mooie televisie of die ene prachtige vakantie mee te betalen en ga zo maar door. Feit is dat er honderd en één goede redenen zijn om een lening af te sluiten en vooraleer we er goed en wel stil bij hebben gestaan zitten we opgezadeld met een groot aantal kredieten die zich kenmerken door een alles behalve interessante kostprijs. Om deze verschillende hoge prijzen te herleiden tot één enkele rente kan je er voor kiezen om je lopende leningen te oversluiten. In nagenoeg alle gevallen kan je zo behoorlijk wat kosten uitsparen.

Kosten voor het oversluiten van leningen

Hoe interessant het oversluiten van leningen ook mag zijn, je moet er als kredietnemer wel altijd rekening mee houden dat hier ook kosten voor in rekening worden gebracht. Deze kosten worden veroorzaakt door het feit dat je de bestaande kredietovereenkomsten als het ware vroegtijdig stopt waardoor er contractbreuk wordt gepleegd. Daarvoor wordt een bepaalde boeterente in rekening gebracht. Vooraleer je leningen definitief te oversluiten is het dan ook steeds een goed idee om grondig de kosten te bekijken. Alleen wanneer het renteverschil na het oversluiten echt de moeite waard is en deze met andere woorden zonder probleem de kosten kan indekken is het interessant om je huidige leningen te oversluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *