Lenen zonder BKR

Indien je over een dossier bij het Bureau Krediet Registratie beschikt is de kans groot dat je bij een gewone Nederlandse bank geen lening meer zal kunnen afsluiten. Een lening zonder BKR aanvragen is dan de meest voor de hand liggende mogelijkheid, maar kan dit wel? Absoluut! Net omdat steeds meer mensen een dossier hebben lopen bij het BKR werd er de voorbije jaren met man en macht gezocht naar een oplossing voor dit probleem. Het resultaat is een krediet dat kan worden afgesloten door een alternatieve financiële instelling die geen verantwoording dient af te leggen tegenover het BKR.

Een lening zonder BKR afsluiten

Vroeger was het voor mensen met een BKR codering ronduit onmogelijk om geld te lenen. Iedere bank was dan namelijk verplicht om een toetsing uit te voeren en bij een negatieve uitkomst van deze controle werd het aangevraagde krediet doorgaans steeds geweigerd. Een lening zonder BKR afsluiten is tegenwoordig dan weer wel mogelijk. Een klein krediet kan worden aangevraagd met behulp van de mini lening terwijl ook een grotere lening kan verkregen worden bij een alternatieve financiële instelling. Een lening zonder BKR afsluiten is wat dat betreft dus perfect mogelijk, al ben je als kredietnemer in dit artikel niet vrijgesteld van alle controles. De standaard controle naar je financiële situatie zal bijvoorbeeld nog steeds worden uitgevoerd.

Goedkoop geld lenen zonder BKR

Een lening zonder BKR mag dan wel mogelijk zijn, jammer genoeg gaat geld lenen zonder BKR toetsing steeds gepaard met zeer hoge kosten. Deze kosten zijn zo hoog omdat de financiële instelling van je keuze er zich van bewust is dat ze een risico lopen door de lening aan je toe te kennen. Men kan dit risico zeer eenvoudig staven door het ontbreken van de BKR toetsing. Wordt deze wel uitgevoerd, dan weet de bank in kwestie met zekerheid dat de kredietnemer niet over bepaalde schulden beschikt. Een alternatieve financiële instelling kan deze controle niet uitvoeren waardoor dit een directe invloed heeft op de kostprijs van de lening die je gaat afsluiten. Goedkoop geld lenen zonder BKR is dan ook vooral mogelijk door grondig de prijzen bij verschillende kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken en zelfs dan zal je nog steeds merken dat de intrest gevoelig hoger ligt in vergelijking met de leningen die je bij een gewone Nederlandse bank kan afsluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *