Kleine lening

We beschikken tegenwoordig over heel veel verschillende mogelijkheden om een lening af te sluiten. Een gewone standaard lening zoals de persoonlijke lening of het doorlopend krediet zijn algemeen bekend, maar wist je dat het ook mogelijk is om een kleine lening aan te vragen? De zogenaamde mini lening is een zeer interessant krediet dat je de mogelijkheid biedt om een bedrag tot 1000 euro te lenen en dat zonder dat je echt lang op het geld moet wachten. Doorgaans ontvang je het bedrag zelfs reeds binnen de 24 uur op je bankrekening. Heb je nood aan wat extra financiële middelen en kan je niet lang wachten, dan is een kleine lening voor jou ongetwijfeld ideaal!

Voorwaarden voor het afsluiten van een kleine lening

Wanneer je een kleine lening wenst aan te vragen zal je rekening moeten houden met verschillende voorwaarden. De eerste voorwaarde heeft al meteen betrekking tot het bedrag dat je wenst te lenen. Een mini lening mag je bijvoorbeeld slechts afsluiten voor een bedrag tot maximum 1000 euro. Daarnaast wordt er geen rente aangerekend, maar wel een opstartkost die je samen met het geleende bedrag binnen de periode van één maand moet zien terug te betalen. Verder zijn er geen strikte  voorwaarden verbonden aan het toekennen van deze lening. Er wordt geen BKR toetsing uitgevoerd en ook een controle naar je financiële situatie is niet noodzakelijk gezien het beperkte bedrag dat wordt geleend.

Goedkope kleine lening aanvragen

Van een mini lening weten we dat de kostprijs bijzonder hoog ligt. Omdat het kredietbedrag binnen de termijn van één maand moet worden terugbetaald is het zo dat er geen rente in rekening mag worden gebracht. Zou men dit toch doen, dan zou er sprake zijn van een woekerrente en dat is wettelijk gezien niet toegestaan. Wanneer je een goedkope kleine lening wil afsluiten is het dan ook steeds interessant om de beschikbare mini kredieten te vergelijken. Doorgaans wordt voor deze lening soms een kostprijs van 20 procent in rekening gebracht, maar dat is niet bij alle kredietverstrekkers het geval. Door voldoende te vergelijken kan je er wat dat betreft dan ook beslist voor kiezen om een mini lening tegen een lager bedrag af te sluiten. Probeer in ieder geval ook het bedrag dat je op deze manier leent zo laag mogelijk te houden. Op deze manier verzeker je, jezelf van een vlotte afbetaling en hou je de kosten zo beperkt mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *