Hypotheek aanvragen

Mensen die van plan zijn om een huis of ander vastgoed aan te kopen kiezen er steeds voor om een hypotheek aan te vragen. Dat is interessant omdat men op die manier hun droomhuis kan kopen zonder dat meteen veel financiële middelen voor handen moeten zijn. Het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat niet alle kosten die gepaard gaan met de aankoop van vastgoed door een hypotheek kunnen worden geleend. Zaken als de notariskosten en dergelijke dienen bijvoorbeeld zelf gefinancierd te worden. Daarnaast is het bedrag dat je middels een hypotheek kan lenen door de jaren heen aanzienlijk verlaagd waardoor je geen groot bedrag extra kunt ontvangen. Ben je van plan om een hypotheek aan te vragen? Lees dan snel even de informatie in dit artikel!

Hoe een hypotheek aanvragen?

Het aanvragen van een hypotheek is helemaal niet zo moeilijk als het op het eerste zicht lijkt al zijn er inderdaad wel een aantal factoren waar je maar beter rekening mee kunt houden. In eerste instantie is het bijvoorbeeld zo dat je een duidelijk beeld moet hebben van je financiële situatie. Met andere woorden, hoeveel geld krijg je iedere maand binnen en hoeveel geld heb je nodig om de vaste kosten te kunnen betalen? Daarnaast is het eveneens belangrijk om de zekerheid te kunnen verstrekken over bijvoorbeeld je werksituatie. Heb je een vast contract of slechts een tijdelijk contract? Al deze verschillende factoren kunnen invloed hebben op de bereidwilligheid van de bank om je al dan niet een hypotheek toe te kennen. Een hypotheek aanvragen kan je niet uitsluitend bij een bank, maar ook bij een financiële instelling. Deze laatste mogelijkheid is vooral interessant voor mensen die beschikken over een BKR codering.

Welke hypotheek aanvragen?

Er bestaan tegenwoordig verschillende soorten hypotheken. Naast de klassieke hypotheek op afbetaling beschikken kredietnemers bijvoorbeeld eveneens over de mogelijkheid om een aflossingsvrije hypotheek of een levenhypotheek af te sluiten. In deze gevallen wordt er niet van het geleende hypotheekbedrag afgelost waardoor de kostprijs constant blijft. Hierdoor geniet de kredietnemer steeds van een zo optimaal mogelijk fiscaal voordeel, maar dienen er wel hoge kosten te worden betaald. Welke hypotheek je uiteindelijk zal aanvragen is sterk afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en verschilt bijgevolg van kredietverstrekker tot kredietverstrekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *