Groene lening

De groene lening biedt kredietnemers de mogelijkheid om een zogenaamde groene investering te doen tegen een interessantere kostprijs dan wanneer men zou kiezen voor een gewone klassieke persoonlijke lening. Dat is natuurlijk interessant, maar er zijn ook voorwaarden verbonden aan het verkrijgen van deze lening. Vroeger kon de groene lening in combinatie met verschillende subsidies en andere tegemoetkomingen van met name de overheid er voor zorgen dat groene investeringen in één klap veel goedkoper werden. Nu steeds meer subsidies het laten afweten wordt de populariteit van de groene lening alleen maar groter. Kredietnemers beseffen namelijk dat ze alleen op deze manier nog geld kunnen lenen voor groene investeringen tegen een scherp tarief. Meer weten? Lees dan snel verder en ontdek onder andere welke voorwaarden er zijn verbonden aan het verkrijgen van een groene lening.

Groene investeringen tegen een scherper tarief

Zoals in de inleiding van dit artikel reeds aangegeven maakt de groene lening het mogelijk om geld te lenen voor een bepaalde groene investering tegen een financieel interessanter tarief. Veel mensen die er voor kiezen om bijvoorbeeld zonnepanelen op hun dak te laten installeren of nieuwe isolatie aan te brengen doen dat namelijk omdat dit niet alleen fiscaal, maar ook financieel interessant is. Door middel van de groene lening kan je in eerste instantie reeds aanzienlijk besparen op de kostprijs van je lening. Afhankelijk van het type investering welke je doet en de kredietverstrekker in kwestie kan je hierdoor verschillende groene investeringen doen zonder al teveel kosten te betalen. De intrest op een groene lening is overigens niet vastgesteld waardoor ze (kleine) verschillen kan vertonen.

Voorwaarden voor het krijgen van een groene lening

Aan het scherpere tarief van een groene lening zijn als vanzelfsprekend ook voorwaarden verbonden. Om een groene lening toegekend te krijgen dien je bijvoorbeeld aan te kunnen tonen dat je daadwerkelijk een bepaalde groene investering zal doen. Of het nu gaat om de plaatsing van zonnepanelen, het installeren van nieuw glas of het plaatsen van verbeterde isolatie maakt op dat vlak niet uit. Je dient als kredietnemer steeds één of meerdere documenten voor te kunnen leggen waaruit blijkt dat je echt een groene investering hebt gedaan. Dit kan een factuur zijn van het bedrijf dat de plaatsing voor zijn rekening heeft genomen, maar kan bijvoorbeeld ook de factuur voor de aankoop van isolatie of glas zijn. Zonder deze documenten is het in ieder geval niet mogelijk om een groene lening af te kunnen sluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *